Ruuhka

Liikenne Uutinen 28.8.2016

Ilmanlaatu huolettaa myös Euroopassa – Nissan on valmis ilmastotalkoisiin

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yli 80 prosenttia ihmisistä kaupunkialueilla, joiden ilmanlaatua tarkkaillaan, altistuu suosituksia korkeammille ilmansaastetasoille.

Maailmanlaajuinen ongelma ei koske vain kehittyviä maita, vaan myös Eurooppaa. Esimerkiksi Pariisissa on jo jouduttu rajoittamaan liikenteen aiheuttamia ilmansaasteita muun muassa sallimalla tiettyinä päivinä liikennöinti vain autoille, joiden rekisterinumero on parillinen tai pariton.

Huono ilmanlaatu haittaa kaikkia

Myös autonvalmistajat ovat valmiita ilmastotalkoisiin.

– Kaikkien, myös Nissanin, on tehtävä oma osansa ongelman ratkaisemiseksi, Nissan Europen sähkökulkuneuvoista vastaava johtaja Gareth Dunsmore linjaa.

– Uskon, että olemme menossa oikeaan suuntaan investoimalla vahvasti ajon aikana päästöttömään teknologiaan ja kehittämällä jatkuvasti tapoja auttaa ihmisiä elämään terveellisemmin, fiksummin ja ympäristöystävällisemmin.

Nissanin kertomien tuoreiden arvioiden mukaan ilmanpuhdistimien maailmanmarkkinoiden arvo ylittää 59 miljardia dollaria vuoteen 2021 mennessä. Taustalla on ihmisten huoli jatkuvasti lisääntyvistä ilmansaasteista sekä yleisen terveystietoisuuden kasvu: kuluttajat haluavat tehdä uudenlaisia, terveyttä suojelevia elämäntapavalintoja.

– Huono ilmanlaatu haittaa kaikkia. Jokainen ajon aikana päästötön auto, jonka myymme, on askel kohti puhtaampaa ja terveellisempää kaupunkiympäristöä, Dunsmore muistuttaa.

Vuonna 2010 tarjolle tullut Nissan Leaf on maailman myydyin täyssähköauto. Sähköautoja on kuitenkin vielä varsin vähän koko autokantaan verrattuna, vaikka Leafeja onkin myyty maailmanlaajuisesti lähes 230 000 yksilöä ja Euroopassakin melkein 60 000 kappaletta.

Nissan-Leaf-015

Uusi kokeilu käyntiin

Nissan aikoo käynnistää Euroopassa Vehicle to Grid (V2G) ‑kokeilun Enel-energiayhtiön kanssa. V2G-teknologia mahdollistaa ylimääräisen energian syöttämisen auton akuista takaisin sähköverkkoon.

Nissan_Leaf_col_de_Turinilla_2015_LA-2

Nissan on myös vahvistanut, että se esittelee tänä vuonna Euroopassa kotitalouksille tarkoitetun xStorage-energiavarastojärjestelmän, joka on kehitetty yhteistyössä voimanhallintayhtiö Eatonin kanssa.

Nissanin sähköautojen akkuja uusiokäyttävä järjestelmä tarjoaa kuluttajille täysin integroidun energiavarastoratkaisun, jonka ansiosta he voivat ottaa energianhallinnan ja ‑jakelun takaisin omiin käsiinsä.

Lähde: Nissan Kuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli