HKL Kaupunkipyörä

Liikenne Uutinen 27.4.2017

Kesän varma merkki – kaupunkipyörät liikenteeseen Helsingissä!

Kaupunkipyöräkausi polkaistaan käyntiin heti vapun mentyä eli 2. päivänä toukokuuta.

Alkavalla kaupunkipyöräkaudella HSL kertoo tuovansa tarjolle entistä enemmän keltaisia kaupunkipyöriä. Tänä kesänä Helsingissä on ajossa kaikkiaan 1 400 kaupunkifillaria.

Pyörien sujuvaa käyttöä silmälläpitäen pystytetään 140 pyöräasemaa alueelle, joka on laajentunut kolminkertaiseksi edellisvuodesta. Nyt kaupunkipyöräverkosto ulottuu kantakaupungista Lauttasaareen, Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan. Myös Käpylästä ja Kalasatamasta löytyy kaupunkipyöräasemia.

Kokeillaan myös Espoossa

Myös Espoossa päästään kokeilemaan kaupunkipyöriä. Ensikokeilu kohdennetaan Matinkylän–Olarin alueelle 10 aseman ja sadan  kaupunkipyörän voimin.

Kaikki kaupunkipyöräkauden lunastaneet voivat pyöräillä molemmissa kaupungeissa samoilla ehdoilla, sillä kyse on samasta järjestelmästä. Kaupunkipyöräilykausi kestää toukokuusta lokakuun loppuun.

Rekisteröityminen koko kaudeksi maksaa 25 euroa. Päiväksi ja viikoksi rekisteröityminen alkaa palvelun käynnistyttyä 2.5. Päivästä veloitetaan viisi ja viikosta kymmenen euroa.

– Lisämaksuja ei tule, jos pyörän palauttaa telineeseen ennen kuin puoli tuntia on kulunut, opastaa HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

Sujuvampi palautus

Kaupunkipyöräilyä on sujuvoitettu myös käytön osalta. Täydeltä pyöräasemalta ei enää tarvitse lähteä etsimään toista pyöräasemaa päästäksen eroon lainapyörästä, sillä palautus onnistuu myös täydelle asemalle. Käyttäjän tulee tällöin kuitenkin varmistua, että pyörän näyttö tarjoaa palautusmahdollisuuden, ettei pyörä jää vain taukolukitukseen ja kerrytä lisälaskua.

Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi sekä kaupunkipyörien käyttöohjeet ja tieto käyttömaksuista on koottu osoitteeseen www.hsl.fi/kaupunkipyörät.

Lähde: HSL Kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli