Liikenne Uutinen 16.10.2015

Kuolonkolarien määrä on kasvussa

Tänä kesänä eniten onnettomuuksia sattui elokuussa.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan tämän vuoden alusta elokuun loppuun mennessä sattui 173 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli 182 henkilöä. Ennakkoluvut kielivät siitä, että kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on ollut kasvussa heti vuodenvaihteesta alkaen viime vuoteen nähden.

Vaikka onnettomuudet ovat kokonaisuudessaan lisääntyneet, kesä- ja heinäkuussa onnettomuuksien määrä oli kuitenkin alhaisempi kuin edellisenä vuonna. Tähän on mahdollisesti vaikuttanut tavanomaista viileämpi sää, joka hillitsi kesäaikaista yöliikennettä ja riskinottoa. Kesäöinä sattuu runsaasti kuolemaan johtavia onnettomuuksia. Tänä kesänä eniten onnettomuuksia sattui elokuussa, kun aiempina vuosina pahin onnettomuustilanne on yleensä ollut heinäkuussa.

Moottoriliikenteessä sattui vuoden alusta elokuun loppuun mennessä 134 onnettomuutta, joissa kuoli 143 ihmistä. Kohtaamisonnettomuudet kanta- ja valtateillä lisääntyivät viime vuodesta viidellätoista.

Keskikaiteet ehkäisisivät

– Kohtaamisonnettomuuksia voitaisiin vähentää asentamalla keskikaiteita erityisesti vilkasliikenteisille teille, joilla liikkuu paljon raskasta kalustoa, Liikennevakuutuskeskuksen liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari muistuttaa.

Kevyessä liikenteessä on kuollut elokuun loppuun mennessä 21 jalankulkijaa ja 18 pyöräilijää. Kevyen liikenteen kokonaistilanne on pysynyt viime vuoden synkällä tasolla. Jalankulkijoiden osalta tilanne on huonoin viiteen vuoteen.

– Kevyen liikenteen onnettomuudet sattuvat usein iäkkäille, mutta tänä vuonna onnettomuuksia on sattunut huolestuttavan paljon myös alle 15-vuotiaiden sekä alle 25-vuotiaiden ikäryhmissä, yhteyspäällikkö Tapio Koisaari kertoo.

Jaa artikkeli