LähiTapiola Apukuski

Liikenne Uutinen 8.3.2016

LähiTapiola tuo Apukuskin kännykkään

Uusi älypuhelinsovellus yhdistää ajopäiväkirjan ja ajotapakoulutuksen parhaita puolia.

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan uusi älypuhelinsovellus, Apukuski, tuo ajotapaa koskevan omantunnon älypuhelimeen. Työkalu saattaa olla kuitenkin hyvä apu oman ajotyylin kehittämisessä taloudellisemmaksi ja turvallisemmaksi.

Sovellus toimii siten, että Apukuski pitää kirjaa ajetusta matkasta, kertoen lopuksi reitin ja ajomatkan pistemäärän. Matkan aktivointi tapahtuu automaattisesti paikannuksen avulla. Pisteytykseen vaikuttavat ajonopeus, ennakoiva ajotapa sekä keskittymistä häiritsevä älypuhelimen käyttö. Myös ajomatkan tauottaminen ja vuorokaudenaika arvostellaan, ohjelman kannustaessa esimerkiksi ruuhka-aikojen ja öiden välttämiseen.

Apukuskin avulla voi vertailla omaa kehittymistään suhteessa menneisiin matkoihin. Myös kaverit voi haastaa mukaan sovelluksen käyttöön. Pilottivaiheen kokeiluissa käyttäjät ovat yllättyneet esimerkiksi puhuttujen puheluiden määrästä tai siitä, missä kohdin kaupunkia on tehty voimakkaita jarrutuksia.

Sovellus on vapaassa testikäytössä maalis-toukokuun ajan ja se on saatavissa iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Android-versio on tosin poistettu toistaiseksi Google Playstä ohjelmassa havaittujen virheiden takia.

Lisätietoja ohjelmasta löytyy LähiTapiolan tuotesivulta.

Lähde ja kuva: LähiTapiola

Jaa artikkeli