Liikenne 1.4.2014

Lievää kasvua: maaliskuussa rekisteröitiin 9 626 henkilöautoa

Maaliskuussa ensirekisteröitiin 9 626 henkilöautoa, mikä on 10,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tammi–maaliskuussa rekisteröitiin 30 503 uutta henkilöautoa, mikä on 10,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tällä vuosituhannella keskimääräinen rekisteröintimäärä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on ollut lähes 37 500 henkilöautoa, joten kasvuprosenteista huolimatta autokauppa on kaukana normaalista tasosta.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin tammi–maaliskuussa 2 702 kappaletta, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Pakettiautojen rekisteröintimäärät ovat kaukana normaalitasosta, sillä 2000-luvulla ensimmäisen neljänneksen keskimääräinen ensirekisteröintimäärä on ollut lähes 3 800 kappaletta. Maaliskuussa ensirekisteröitiin 864 pakettiautoa, mikä on 5,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

Kuorma-autoja on ensirekisteröity tammi–maaliskuussa 676 kappaletta, mikä on 13,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Maaliskuussa ensirekisteröitiin 220 kuorma-autoa ja viime vuoden maaliskuuhun verrattuna määrä lisääntyi 3,8 prosenttia.

Talouden epävarmuus ja hallituksen kehysriihessä tekemät ostovoimaa vähentävät ratkaisut eivät Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan lupaa hyvää autokaupalle. Myrkkyä autokaupalle on myös taksien ja muuttoautojen autoveroedun poisto.

Autoalan tiedotuskeskus korostaa, etteivät hallituksen päätökset edistä autokannan uudistumista. Myönteistä on, ettei arvonlisä- tai autoveroa päätetty korottaa. Vuoden 2012 autoveron korotus johti merkittävään kysynnän laskuun ja alentuneisiin autoverotuloihin, Autoalan tiedotuskeskus muistuttaa.

Maaliskuun ensirekisteröintitilastot

www.aut.fi/tilastot/ensirekisteroinnit/kuukausittain/2014

Jaa artikkeli