matkailuauto

Liikenne Uutinen 4.6.2016

Matkailuautojen kauppa käy

Ennätysmäärä uusia rekisteröintejä toukokuussa.

Matkailuajoneuvojen kauppa käy hurjana. Toukokuussa rekisteröitiin ennätysmäärä tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja, yhteensä 251 kpl, joka oli 79 kappaletta huhtikuuta enemmän. Ja jos verratan edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, kasvoi kokonaismyynti yli 52 prosenttia

Toukokuun vilkkaan myynnin ansiosta toimialan myynti on nyt viiden ensimmäisen kuukauden jälkeen 10 prosenttia edellisvuotta suurempi. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on 481 kappaletta, joka on 20 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Matkailuvaunujen myynti oli toukokuussa runsaat 9 prosenttia viime vuotta suurempi, mutta kokonaismyynti on kuitenkin hieman yli 4 prosenttia viime vuotta pienempi.

Adrian markkinajohtaja

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 159 kappaletta, joka on lähes kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Slovenialaisen Adrian markkinaosuus on viidennes ja toisena olevan Caradon osuus on 14 prosenttia. Kolmanneksi nousi saksalainen Sunlight.

Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen määrä on jo yli viidenneksen tehdasvalmisteisten matkailuautojen rekisteröinneistä.

Matkailuvaunujen myynnissä toukokuu oli kappalemääräisesti (92 kpl) vuoden paras myyntikuukausi. Markkinajohtaja on Hobby, toisena on ruotsalainen Kabe ja kolmantena slovenialainen Adria.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry Kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli