Liikenne | 11.2.2020

Merihädässä paikannusavun tuo 112 Suomi -sovellus

Veneilijöiden odottama uudistus nopeuttaa haverin sattuessa avun välittämistä.

Jaa artikkeli

Valtakunnallinen 112-päivä eli tiistai 11.2. tuo veneilijöiden kaipaaman täydennyksen 112 Suomi -mobiilisovellukseen. Päivityksen myötä sovellus palvelee aiempaa paremmin myös vesillä liikkujia.

Sovelluksen kautta tehty soitto älypuhelimella 112-numeroon välittää jatkossa veneilijän sijaintitiedon meripelastusviranomaisille.

– Olemme erittäin iloisia, että uudet ominaisuudet onnistutaan julkaisemaan hyvissä ajoin ennen veneilykauden alkua. Paikkatiedon saaminen meripelastuksen hälytysnumeroon soitettaessa nopeuttaa puhelujen käsittelyä sekä lähimmän ja tarkoituksenmukaisen avun välittämistä. Avuntarvitsijan on muistettava soittaa puhelu sovelluksen kautta, jotta sijaintitieto välittyy, Rajavartiolaitoksen meripelastusasiantuntija Petteri Leppänen muistuttaa.

Hätäkortit voi ladata valmiiksi

Uutta on sekin, että sovelluksesta on saatavilla puhelimeen ladattavat hätä- ja onnettomuustilanteiden toimenpidekortit huviveneilijöille.

Niiden tarkoituksena on toimia veneilijälle muistirunkona ja tukena onnettomuus- ja vaaratilanteissa niin merialueella kuin sisävesilläkin. Ne ovat sovelluksessa saatavilla myös ilman verkkoyhteyksiä.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan 112-sovelluksella on runsaat 1,6 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Lähteet: Rajavartiolaitos, Hätäkeskuslaitos Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu