Moottori 3/2017 kansi

Liikenne Uutinen 2.3.2017

Moottori 3/2017 ilmestyi – tässä tuoreimman lehden poiminnat!

Moottori tarjoaa uutisia ja elämyksiä verkossa vuoden jokaisena päivänä. Tässä tuoreimman lehden sivuille nostetut keskusteluaiheet.

Tänä vuonna kunnioitamme 100-vuotiasta Suomea osallistumalla Suomi 100 vuotta liikenteessä -hankkeella Suomi 100 -ohjelmaan. Tässä numerossa kerromme muun muassa kuinka lausuntokierroksella oleva uusi tieliikennelaki vaikuttaisi kaikkiin tienkäyttäjiin. Vaikka lentäminen on yhä turvallisin tapa matkustaa, voi autonkin ratissa pärjätä 60 vuotta ilman suurempia ongelmia. Kerromme myös, kuinka vanteiden korjaus käy ammattilaisilta, esittelemme kesäregasuutuuksia sekä esittelemme ajo-opetuksen tukena olevan ajo-simulaattorin toimintaa. Lisäksi matkaamme Havaijin kauniisiin maisemiin ja käymme Tšekissä Tatra-museossa tutustumassa hieman automerkin historiaan. Rukalla ihailemme Suomen talvista luontoa ja Toscanassa seuraamme aitiopaikalta italialaista rallitapahtumaa.

Alla listaus Moottori.fi-aukeaman poiminnoista.

Ajoneuvokanta vanhenee vanhenemistaan

autokauppaSuomen ajoneuvokanta on yksi Euroopan unionin vanhimmista. Ajoneuvokannan ikä on jatkanut tasaisesti vanhenemistaan, mutta Trafi kertoo, että viitteitä murroksestakin voi aistia.

13 miljardin tunneli Tallinnaan?

VR_Junaliikenne

Meren alla kulkevaksi kaavaillun Helsinki–Tallinna-tunnelin vaikutuksia, hintaa ja tekniikkaa selvitetään todenteolla. Selvitystyöhön on palkattu peräti kahdeksan konsulttitoimistoa.

BMW 5-sarjan lyhyt historia

BMW 5-sarjan lyhyt historia

45 vuoden ajan BMW on tavoitellut tasapainoa mukavuuden ja ajettavuuden välimaastossa. Tähtäimessä on ollut mailman paras sedan.

14 vinkkiä turvalliseen lentomatkustamiseen

Jo lentomatkaa suunnitellessa on hyvä selvittää lentoyhtiöiden taustatiedot – etenkin eksoottisiin paikkoihin matkustettaessa.

Tsaari Nikolai II:n moottoripyörä Suomessa

Royal Enfield

Satavuotiaan moottoripyörän ensimmäinen omistaja oli Venäjän tsaari Nikolai II. Royal Enfield ansioitui muun muassa Viron vapaussodassa. Virosta se lopulta päätyi Suomeen.

Autoliitto: palanut polttimo johtaa hylkäykseen katsastuksessa, jos Trafin tahto toteutuu

Katsastus

Trafi kaavailee määräaikaiskatsastuksiin muutoksia, jotka johtaisivat yhä useamman auton hylkäämiseen korjauskehotuksen sijaan. Autoliiton mielestä moni kaavailtu tiukennus aiheuttaisi kuluttajille turhia kustannuksia ilman olennaista parannusta liikenneturvallisuuteen.

Moottoripyörä- ja venevero perutaan

Triumph Street-Triple-Hallitus on päätynyt luopumaan kahdesta kaavaillusta ja paljon sinnikästä vastusta herättäneestä veroaikeesta.

20-vuotias Euro NCAP säästänyt 78 000

Euro NCAP -törmäystestiohjelman aikana kolaroitu noin 1800 autoa ja julkaistu 630 tulosta. Autojen turvallisuuskehitys on säästänyt yli 78 000 ihmishenkeä.

Klassikkoauto voi olla hyvä sijoitus

klassikkoauto

Hintaa määrittävät merkki, malli, moottori ja alkuperäisyys.

Valtiolta tukea pikalatausasemille

4,8 miljoonan euron tuelta toivotaan sähköautojen latausverkoston kolminkertaistumista.

Edustuskyytiä 1920-luvulta

Kultaranta II

Kultaranta I ja II ovat edustusveneitä, jotka tarjosivat kyytiä satavuotiaan maan ensimmäisille presidenteille. Näissä veneissä näkyy myös suomalainen veneenrakennustaito ja entisöintiosaaminen.

Jaa artikkeli