poliisin päivä

Liikenne Uutinen 5.8.2017

Poliisin päivän teemana nettipetokset

Poliisin päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 26. elokuuta. Tänä vuonna teemaksi on valikoitunut nettipetokset.

Poliisin päivän tapahtumia järjestetään lauantaina 26.8.2017 kaikkien poliisilaitosten alueella. Tapahtumia on yhteensä 20. Tänä vuonna päivän erityisteemaksi on valittu nettipetokset.

– Olemme tiedottaneet ja kampanjoineet nettipetoksista aktiivisesti ja nyt haluamme nostaa asian esille myös Poliisin päivänä, kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.
– Nettipetosrikollisuutta voidaan parhaiten estää ennakolta ja silloin avainasemassa ovat nettiostajat itse. Suomessa tehdyt nettipetokset saadaan tutkinnassa pääosin selvitettyä, mutta rahoja rikollisilta saadaan harvoin takaisin, Kolehmainen muistuttaa.

– Keskustelemme luonnollisesti Poliisin päivässä kaikista kansalaisia askarruttavista asioista. Esimerkiksi liikenne ja katuturvallisuus, varsinkin omalla asuinalueella, ovat aina tärkeitä puheenaiheita, Kolehmainen sanoo.

Poliisin päivän tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa. Tapahtumissa on tilaisuus kysyä suoraan poliisilta askarruttavia asioita ja lupa-asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa sähköisiä palveluita koskeviin kysymyksiin. Esillä on poliisin ajokalustoa ja tapahtumissa jaetaan ilmapalloja ja heijastimia.

Lisätiedot Poliisin päivän paikallisista tapahtumista: www.poliisinpäivä.fi 

Lähde: Poliisi Kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli