S-Ryhmä Tankkausbonus

Liikenne Uutinen 27.1.2017

Prosentit senteiksi – ABC laskee polttoaineiden hintaa

ABC-ketju muuttaa mittarikentällä asiakasomistajilleen maksamansa bonuksen laskentamallia. Syntyvät säästöt luvataan kohdentaa tolppanhintojen alentamiseen.

S-Ryhmä kertoo vaihtavansa polttoaineista maksettavaa bonuskäytäntöään. Maaliskuun alusta alkaen ABC-toimipaikkojen mittarikentältä myytävistä polttonesteistä maksetaan uudenlaista Tankkausbonusta. Käytännössä muutos tarkoittaa, että asiakasomistaja saa jatkossa tankkauskuukauden bonusprosenttinsa verran alennusta sentteinä jokaisesta tankkaamastaan polttoainelitrasta.

Syy muutokseen on taloudellinen. S-Ryhmän mukaan bensan ja dieselin hinnasta 65 prosenttia on veroa ja ketjun kertoman mukaan verot ovat nousseet, viimeisimmän kerran 2,5 senttiä per bensalitra vuodenvaihteessa, joten mittarikentällä puhaltavat muutoksen tuulet.

– Olemme maksaneet prosenttiperusteista Bonusta myös bensan ja dieselin hintaan sisältyvistä veroista. Pitkällä aikavälillä tämä on kestämätön malli. Siksi ABC-ketju siirtyy prosenttiperusteisesta Bonuksesta senttiperusteiseen eli Tankkausbonukseen, ABC:n ketjujohtaja Antti Heikkinen kertoo.

Lisäpontta muutokselle antoi S-Ryhmän mukaan se, että ainakaan toistaiseksi ei ole näköpiirissä selkeitä merkkejä siitä, että polttoaineiden veroaste laskisi lähivuosina ratkaisevasti, vaikka julkisuudessa liikenteen rahoitusjärjestelyistä keskustellaankin. Tällä hetkellä litra bensiiniä maksaisi huoltamoketjun laskelmien mukaan ilman veroja noin 50 senttiä.

Maksimissaan viisi senttiä

Uusi Tankkausbonus toimii niin, että jos asiakasomistajan bonusprosentti on kuun lopussa kolme, on tankatun polttonesteen litrahinta yhtäkuin tolppahinta miinus kolme senttiä. Etu on senteissä per litra samansuuruinen kuin nykyinen bonusprosentti. Maksimissaan etua on tarjolla 5 senttiä per litra. Tankkausbonusta pääsee hyödyntämään vasta seuraavassa kuussa. Eli maaliskuun ostot määrittelevät huhtikuun alennussentit.

Kaikki ostot, mukaan lukien tankkausostot, kasvattavat ketjun kertoman mukaan myös kuukauden bonusprosenttia entiseen tapaan. Lisäksi asiakaalle luvataan mahdollisuus kartuttaa pottia puoli prosenttia lisää maksutapaedun muodossa, mutta vain jos ostokset maksaa S-Etukortilla.

Käytännössä uuden Tankkausbonuksen perusperiaate on sama kuin aikaisemmassa prosenttimallissa ja muissa vastaavissa kanta-asiakkuuden palkisemisjärjestelmissä. Asiakas halutaan ohjata ostoksille samaan paikkaan toistuvasti, eli mitä enemmän tankkaa ja keskittää, sitä enemmän etua luvataan.

Säästöt ohjataan tolppahintoihin

Tankkausbonukseen siirtymisen myötä ABC-asemat kertovat laskevansa bensan ja dieselin hintatasoa kautta Suomen. Alhaisempi tolppahinta lienee siis kaikkien tankkaajien ulottuvilla, mutta lisäalennus rajataan asiakasomistajuuteen.

– Ohjaamme uuden mallin tuomat säästöt kokonaisuudessaan tolppahintojen alentamiseen. Tämänhetkisillä maailmanmarkkinahinnoilla tämä tarkoittaa sitä, että asiakasomistajamme saavat Tankkausbonuksesta vähintään saman hyödyn kuin ennenkin. Uudistus kannustaa myös niitä talouksia, joilla on vähemmän bonusostoja, tankkaamaan ABC:llä, sillä he saavat vanhaan malliin verrattuna enemmän hyötyä, kertoo Heikkinen.

Uusi bonuskäytäntö otetaan käyttöön S-Ryhmän mukaan 1.3.2017 alkaen ja se koskee ainoastaan mittarikentältä tankattavia polttonesteitä, eli kahta bensiinilaatua, dieseliä, SmartDiesel, Eko E85 -polttonestettä sekä mittarikentältä tankattavaa polttoöljyä. Tilaustuotteena toimitettavasta lämmitysöljystä ei Tankkausbonusta saa.

Lähde: S-Ryhmä Kuva: S-Ryhmä/Tuukka Mielonen

Jaa artikkeli