Liikenne Uutinen 1.12.2018

Sähköautojen latauspaikkoja varten saa avustusta

Tuen edellytyksenä on rakentaa vähintään viisi latauspaikkaa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää tänä vuonna taloyhtiöille avustusta sähköautojen latauksen vaatimiin kiinteistön sähköjärjestelmien muutoksiin kuten sähkökeskuksen uusimiseen tai kaapelointeihin. Avustus on suunniteltu asuinkiinteistön omistavia yhteisöjä, kuten asunto-osakeyhtiöitä ja vuokrataloyhtiöitä varten.

Suurin saatava avustuksen määrä on 35 prosenttia toteutuneista kustannuksista (sis. alv), kuitenkin enintään 90 000 euroa. Yhden tuensaajan kumulatiivinen tuki voi olla kolmen vuoden aikana enintään 200 000 euroa. Avustuksen edellytyksenä on, että rakennetaan latauspisteet vähintään viidelle autopaikalle.

Avustusta ei voida myöntää, jos avustuksen hakijalle on myönnetty muuta avustusta samaan tarkoitukseen.

Latauslaitteisiin liittyvät kustannukset kuuluvat avustuksen piiriin, mikäli latauslaitteet jäävät avustusta hakevan yhteisön omistukseen, esimerkiksi taloyhtiölle, joka vuokraa parkkipaikat. Jos pysäköintipaikka on osakkaan omistuksessa, parkkipaikkakohtaisen latausaseman kustannukset on rajattu tuen ulkopuolelle.

Pysäköintiyhtiöt eivät saa avustusta

On myös taloyhtiöitä, jotka ovat pysäköintiyhtiöiden osakkeenomistajia. Tällaisissa tapauksissa pysäköintiyhtiöt omistavat pysäköintirakennukset ja -tilat.

ARAn kanta on, että tällä hetkellä avustuksia myönnetään ainoastaan asuinrakennuksen omistaville yhteisöille eli taloyhtiöille eikä näihin lasketa kuuluvaksi parkkiyhtiöitä.

Lähde: ARA

Jaa artikkeli

Keskustelu