Vuoden pyörä 2017

Liikenne Uutinen 17.3.2017

Vuoden polkupyörät valittu: sähköistä hupia ja ajatonta tyylikkyyttä

GoExpo-tapahtuman yhteydessä valittiin Vuoden polkupyörä 2017. Mainetta ja kunniaa tarjoiltiin kahdessa eri kategoriassa.

GoExpo-tapahtuman avajaispäivänä Pyöräliitto palkitsi Vuoden pyörä 2017 -kandidaattien joukosta kaksi edukseen erottunutta.

Vuoden 2017 arkipyörä on Tunturi Cortina ja urheilupyörä puolestaan Haibike Sduro AllMnt 6.0.

Pyöräliiton palkintoraati koostui tavallisista pyöräilijösitä, joten alan ammattilaisten tai valmistajien ääntä ei palkinnoista päätettäessä kuultu.

Vuoden pyörä 2017

Monipuolinen ja miellyttävä

Vuoden arkipyörän tittelistä käytiin Pyöräliiton puheenjohtaja Otso Kivekkään mukaan tasainen taisto.

– Mukana oli kaikkiaan kahdeksan hyvin eri tyyppistä ehdokasta. Sähköstä mummopyöriin, myös yksi kuormapyörä. Ja kisa oli tasainen loppuun asti.

Vuoden pyöräksi valittu Tunturi Cortinaa luonnehdittiin monipuoliseksi ja miellyttäväksi ajettavaksi. 799 euron hintaa pidettiin vielä sellaisena, että siihen on monilla varaa.

Vuoden pyörä 2017_Tunturi Cortina

Pyörän suunnittelun lähtökohtana on valmistajan edustajan mukaan nainen. Tavoitteena oli valmistaa ajaton, laadukas ja tyylikäs pyörä, joka soveltuu ikään katsomatta kaikille naisille.

Cortinaa valmistetaan kahdessa eri koossa. Runkovaihtoehdot ovat 48 ja 53 senttiä, jotka ovat mitoitettu noin 154-181 senttiä pitkille ajajille. Pyörä painaa 16,7 kiloa.

Etukorilla varustetun pyörän ohjaustangon saa lukittua suoraan. Ominaisuudesta on apua varsinkin koria lastattaessa. Valitettavasti valo eivät ole vakiovaruste tässäkään pyörässä.

Hauskanpitoa sähkön avustamana

Sporttisten polkupyörien saralla voittajan valinta oli vähintään yhtä haastava tehtävä. Urheilupyörä-kategorian alle mahtuvien pyörien kirjo on vähintäänkin lavea. Tällä kertaa valinta osui lopulta sähköiseen Haibike Sduro AllMnt 6.0 -maastopyörään.

– Kyseessä on monikäyttöinen sähkömaastopyörä, joka soveltuu metsään, enduroon, alamäkiajoon ja ylämäetkin voi ajaa ylös, Kivekäs summaa raadin perusteluja.

Vuoden pyörä 2017_Haibike

Haibike Sduro AllMnt 6.0 on ennen kaikkea hauska ajettava, jonka ominaisuudet eivät lopu helposti kesken. Sähkö tasoittaa osaltaan myös maastossa ajamisen edellyttämiä kuntovaatimuksia. Tällä pyörällä nautiskelijan ei tarvitse olla huippukunnossa.

Runkovaihtoehtoja on kaikkiaan neljä. Ne asettuvat kokonsa puolesta välille 40–52 senttiä.

Pyörän listahinta on 4 139 euroa, joten hauskanpitoon mielivän on varauduttava myös maksamaan siitä.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Yksi lippu, paljon nähtävää

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.-19.3.2017. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.

www.goexpo.fi ja www.facebook.com/goexpo.fi

Jaa artikkeli