Ajoneuvot | Uutinen | 8.9.2019

Bentleyn uutuus: 12 kappaletta vuoden 1929 Blower Bentley -kilpureita

Legendat eivät kuole, erityisesti jos niiden perintöä juhlitaan uusien replikoiden avulla. Ikoninen vuoden 1929 Blower Bentley saa jälkituotantona 12 identtistä sisarautoa.

Jaa artikkeli

Vain hiukan Corniche-restauroinnin jälkeen Bentleyn Mulliner-osasto on jälleen vauhdissa. Nyt vuorossa on vuoden 1929 mekaanisesti ahdettu 4½ litran Blower HB 3403, joka puretaan osiin ja skannataan, jonka jälkeen erikoisosasto Mulliner rakentaa autosta 12 kopiota. Apuna ovat myös alkuperäiset piirrustukset sekä osa alkuperäisistä muoteista ja jigeistä.

Blower Bentley

Aivan 1930-luvun taitteessa Bentleyn kisakunniaa puolustaneet neljä Blower Bentleytä rakennettiin Sir Tim Birkinin kilpatiimille. Erityisen tiukaksi muodostui 1930 Le Mansin 24 tuntia, jossa Birkin itse luotsasi auton UU 5872 Hunaudièresin suoralla, kaksi rengasta nurmikolla ja kaljulla takarenkaalla, ohi Mercedeksen SSK:sta, jota luotsasi itse Rudolph Caracciola. Legendan mukaan Bentley hyödynsi kilpikonna ja jänis -taktiikkaa reilusti suuremmalla ahdetulla 7-litraisella moottorilla varustettua SSK:ta vastaan, kirittäen voimakkaamman kilpakumppaninsa hengiltä.

Rekisteritunnuksella UU 5872 saavutettiin myös Brooklands 500 kisassa lokakuussa 1930 180,44 km/h keskinopeus. Auto restauroitiin 1960-luvulla ja Bentley Motors lunasti auton itselleen 2000. Tämän jälkeen auto on nähty Mille Migliassa viisi kertaa, useamman kerran Le Mansissa sekä tietysti Goodwood Festival of Speedissä ja Pebble Beachin Concours d’Elegancessa.

Ostokynät käteen

Blower Bentley

Mullinerilta luvataan, että nyt valmistuvat 12 autoa, yksi jokaista Birkinin tiimin kilpailua kohti, ovat identtiset alkuperäiseen verrattuna. Joitain muutoksia on jouduttu tekemään pinnan alla nykyisten turvamääräysten takia, mutta ilmeisimmin autoja on vaikea erottaa ulkoisesti toisistaan.

– Kun jatkamme Bentleyn satavuotisten juhlimista, yhdistämme menneisyyteen katsomisen uusimpien digitaaliteknologioiden ja -tekniikoiden kanssa luodaksemme jotain todella ainutkertaista. Neljä Team Blowerin autoa ovat maailman arvokkaimmat Bentleyt maailmassa, ja tiedämme, että on kysyntää aidoille jäljennöksille, jotka ovat käytettäväksi, nautittavaksi ja rakastettavaksi ilman riskiä arvokkaille alkuperäisille, kommentoi Bentleyn toimitusjohtaja Adrian Hallmark.

Blower Bentley

Autoissa on edelleen 4,4-litrainen nelisylinterinen 16-venttiilinen moottori alumiinilohkolla ja kiinteällä valurautaisella sylinterikannella. Ahtimena on Amherst Villiers Mk IV Roots-ahtimen replika, jotta 4 398 -kuutiosenttinen moottori tuottaa 240 hevosvoimaa 4 200 kierroksen käyntinopeudella. Teräksestä prässätty runko saa kaverikseen lehtijouset ja Bentley & Draperin iskunvaimentimien replikat. Lisäksi Bentley-Perrotin 40 senttimetrin mekaaniset rumpujarrut ja ohjainlaitteen kopiot täydentävät yhtälön.

Blower Bentley

Bentleyn Mullinerilta kerrotaan, että hanke kestää kaksi vuotta. 12 myytävää autoa on hinnoiteltu ”hakemuksen mukaan”, joten pankkitilin ennen pilkkua olevien nollien lisäksi kirjoituslahjojen täytyy olla kunnossa.

Blower Bentley

Lähde ja kuvat: Bentley

Jaa artikkeli

Keskustelu