Ajoneuvot | Moottoriurheilu | Uutinen | 7.10.2019

350 hevosvoimaa turbovoimaa: Mazda 3 TCR on uusin tulokas suosittuun rataluokkaan

Mazda 3 TCR on uusin tulokas suosittuun vakioautosarjaan.

Jaa artikkeli

Vuonna 2014 esitellystä vakioautojen TCR-kilpailuluokasta on tullut lyhyessä ajassa maailmanlaajuinen suosikki. Tuttuihin kansanautoihin perustuvat kilpa-autot tarjoavat tasaväkistä ja näyttävää menoa, vieläpä kohtuurahalla.

TCR-autot perustuvat vakioauton koriin ja perusjousitukseen, mutta varsin mittavat aerodynaamiset muutokset tekevät autoista näyttävän näköisiä.

Mazda 3 TCR

Näyttävä ja aerodynaaminen

Uusin tulokas TCR-sarjaan on Mazda 3 TCR. Yhdysvaltalaisen Long Road Racingin ja Mazdan yhteistyönä syntynyt auto perustuu 2-litraiseen 350-hevosvoimaiseen turbomoottoriin. Vaihteistona autossa on Sadevin 6-vaihteinen sekventaalilaatikko, optiona saa myös Xtracin vastaavan vaihteiston. Long Road Racing kertoo alustan olevan Bilsteinin käsialaa, jarruista vastaa Brembo ja vanteista Rays.

Mazda 3 TCR

Mazda kertoo painottaneensa kehitystyössä aerodynamiikkaa: säännöt täyttyvät, ilmavirta kulkee suotuisasta ja auto vielä näyttää hyvältä.

Saa nähdä, päätyykö Mazda 3 TCR -autoja kilpailemaan myös Euroopan radoille haastamaan Audi RS 3 LMS TCR:n, Cupra Leon TCR:n ja Honda Civic Type R TCR:n kaltaisia autoja? Ja nähdäänkö TCR-autoja joskus lisää Suomen radoilla?

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Keskustelu