Lynx Xtrim 600 ACE

Ajoneuvot Uutinen 22.11.2019

400 000:s moottorikelkka valmistui Rovaniemellä – BRP Finland Oy kaikkien aikojen tuotantoennätykseen

BRP:n Rovaniemen tehtaalla juhlitaan pyöreitä, kun tuotantolinjalta valmistui historian 400 000:s Rovaniemellä valmistettu moottorikelkka.

Euroopan ainoa moottorikelkkatehdas saavutti merkkipaalun torstaina 14. marraskuuta, jolloin tuotannossa oli mallivuoden 2020 Lynx Xtrim 600 ACE -crossoverkelkka. Rovaniemen kelkkatehdas tekee tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksen tuotantomäärissä, kun tuotantolaitokselta valmistuu yli 20 000 moottorikelkkaa. Kasvaneet tuotantomäärät ovat edellyttäneet myös lisää henkilöstöä, ja tänä vuonna BRP Finland Oy on palkannut yli 80 uutta työntekijää. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 450 henkilöä.

Markkinajohtaja Euroopassa

Nykyisellä 34,5 prosentin markkinaosuudellaan Lynx on selkeä markkinajohtaja uusien moottorikelkkojen myynnissä Euroopassa. Yhdessä samaan BRP:n emoyhtiöön kuuluvan Ski-Doon kanssa merkit pitävät hallussaan yli 55 prosenttia Pohjoismaiden markkinoista.

– Lynx on ollut jo vuosia Euroopan markkinajohtaja, mistä saamme olla Rovaniemellä todella ylpeitä. Markkina-asemastamme kiittäminen on innovatiivista ja monipuolista mallistoamme, joka vastaa laajan ja vaativan käyttäjäkunnan tarpeisiin aina työkäytöstä vapaa-aikaan, kertoo BRP:n Skandinavian kaupallinen johtaja Valto Ristimella.

Lynx-moottorikelkkojen lisäksi BRP:n Rovaniemen tehdas valmistaa Euroopan markkinoille menevät Ski-Doo-moottorikelkat sekä Can-Am 6×6 -mönkijät, joiden suunnittelu ja tuotekehitys on tehty Rovaniemellä. Tehtaan tuotannosta yli kolme neljäsosaa menee vientiin, päämarkkina-alueinaan Pohjois-Amerikka, Skandinavia ja Venäjä.

Kurikasta Rovaniemelle

Lynx käyttää moottorikelkoissaan kaksi- ja nelitahtisia Rotax-moottoreita, jotka on valmistettu BRP:n tehtaalla Itävallassa.

– Ympäristöjalanjäljen pienentäminen on meille tärkeää. Keskitymme BRP:llä kehittämään teknisiä ratkaisuja, jotka ovat entistä puhtaampia, taloudellisempia ja ennen kaikkea ympäristöystävällisempiä. Vähäpäästöisyys, pieni polttoaineen kulutus ja alhainen melutaso ovat nykyään keskeinen osa Lynx-moottorikelkkojen tuotekehitystä, Ristimella sanoo.

Lynx juhlisti 50-vuotista taivaltaan moottorikelkkavalmistajana kaksi vuotta sitten. Lynxien valmistus aloitettiin Kurikassa 1967, kunnes tuotanto siirrettiin Lappiin ja Rovaniemelle 1978. Nykyisessä tuotantolaitoksessa Rovaniemen Isoaavantiellä BRP Finland Oy on toiminut vuodesta 2008, jolloin nykyaikaiseen tuotantoajatteluun perustuva tehdas otettiin käyttöön.

BRP on maailman johtava motorisoitujen vapaa-ajan ajoneuvojen, propulsiomoottoreiden ja veneiden valmistaja 75 vuoden kokemuksella. Tuotemerkkeihin kuuluvat Ski-Doo- ja Lynx-moottorikelkat, Sea-Doo-vesijetit, Can-Am -mönkijät ja rinnakkain istuttavat mönkijät, Spyder-roadsterit, Alumacraft-, Manitou- ja Telwater-veneet, Evinrude-perämoottorit, Rotax-suihkupropulsiomoottorit sekä Rotax-moottorit karting-autoihin, moottoripyöriin ja pienlentokoneisiin. BRP-tuotteita myydään yli 120 maassa ja vuosittainen myynti on yli 5,2 miljardia Kanadan dollaria. Konserni työllistää noin 12 500 henkilöä ympäri maailmaa.

Lähde ja kuva: BRP

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Lynx

Kaikki koeajot

Uusimmat