A-Mersu hotellin katolle

Ajoneuvot Uutinen 29.1.2016

A-Mersu hotellin katolle – mittava mainostempaus Helsingissä

Valomainos alas ja Mersu ylös. Erikoinen markkinointitempaus näkyy kaupungin katukuvassa pari viikkoa.

Tunnetun helsinkiläisen hotelli Marskin valomainoksen a-kirjain sai passituksen alas peltikatolta ja tilalle parkkeerattiin Mersu. Uusi ”A” kaupungin kattojen yllä loistavassa valomainoksessa on siis seuraavan pariviikkoisen ajan Mercedes-Benzin uudistuneen A-sarjan henkilöauto. Älyvpaa tempaus on osa markkinointikampanjaa, joka on tuttua A-sarjan printtimainonnasta. Nyt idea kirjaimen korvaamisesta autolla vietiin askelta pidemmälle.

Näyttävä nosto-operaatio toteutettiin Helsingin ydinkeskustassa perjantain vastaisena yönä 29.1. ja siitä kerrottiin tuoreeltaan muun muassa automerkin omalla Facebook-päivityksessä.

Näyttökuva-2016-01-29-kello-14.22.19

Juhlan kunniaksi

Yksi syy sysitalven markkinoititempaukseen on myös tänään juhlistettava syntymäpäiväsankari. Päivämäärä 29.1.1886 oli käänteentekevä nykyaikaisen teknologian kehitykselle. Tuolloin Mannheimista kotoisin oleva insinööri Carl Benz jätti hakemuksen numero DRP 37435 Berliinin Keisarilliseen Patenttitoimistoon ”kolmipyöräisestä, kaasumoottorikäyttöisestä ajoneuvosta” eli Patent-Motorwagenista.

Nyt auton syntymäpäivät omaan markkinointiinsa napannut autovalmistaja Mercedes-Benz juhlii 130-vuotiasta autoa mitä erilaisimmin menoin. Helsingin ydinkeskustan vintiömäinen A-Mersu -tempaus ei suinkaan ole ainoa lajissaan.

– Tämän keskeisempää paikkaa tempaukselle on vaikea kuvitella. Lisäksi tapahtumapaikassa on sopivaa symboliikkaa. Suomessakin valmistettava A-sarjan yhteydessä ikoninen, suomalainen hotelli Marski sopii yhteistyökumppaniksi erinomaisesti, toteaa Kasper Jansson, Mercedes-Benzin markkinointipäällikkö Veho Oy Ab:sta.

Lähde Mercedes-Benz, kuvat Mercedes-Benz ja Mercedes-Benz Suomen Facebook-sivu

Lue myös: Onneksi olkoon 130-vuotias auto!

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat