BMW X4 M40i

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 12.1.2016

Ärhäkkä elämäntapamaasturi BMW:ltä

M40i tuo X4-mallistoon ärhäkkää suorituskykyä.

BMW esitteli Detroitin autonäyttelyssä M2:n lisäksi myös toisen urheilullisen uutuuden. Elämäntapamaasturi X4:n M40i-malli ei ole täysiverinen M-urheiluauto, mutta menoa on silti riittämiin. Kolmilitrainen twinscroll-turbolla varustettu kuuden sylinterin rivimoottori on saanut M Performance -käsittelyn. 8,6 litran yhdistettyä kulutusta vastaan saa 360 hevosvoimaa (265 kW) ja 465 newtonmetriä vääntöä. Mikäli matkalla huomaa joogamaton unohtuneen kotiin, sujuu 0-100 km/h kiihdytys 4,9 sekunnissa.

BMW X4 M40i

Tehon lisäksi myös auton ulkonäkö on saanut M-särmää. M40i erottautuu ulkoisesti keulan harmailla yksityiskohdilla ja ärhäkämmällä pakoputkistolla. Sisällä muun muasssa ohjauspyörä, vaihdekeppi ja kynnyslistat muistuttavat auton kyvykkyydestä.

Myös sisäinen kauneus on saanut osansa. Auton alustaa on viritetty perusmalleja urheilullisemmaksi jousien ja vakaajien muutoksella, sekä muuttamalla eturenkaiden camber-kulmaa. Niin ikään xDrive-nelivetoa on muutettu suosimaan taka-akselia perusmalleja enemmän.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat