Ajoneuvot | Uutinen | 8.7.2019

Bentleyllä kiire sähköauton valmistamiseen – tavoitteet viiden vuoden päässä

Luksusautovalmistaja Bentleyllä on kiire valmistaa sähköautoilusta kiinnostuneelle asiakaskunnalle auto. Ongelmana on nykyteknologia, jolla ei ole mahdollista tehdä valmistajan kriteerien mukaista autoa.

Jaa artikkeli

Bentleyn omistajat ja varteenotettavat ostajaehdokkaat ovat toimitusjohtaja Adrian Hallmarkin mukaan 30 prosenttia halukkaampia ostamaan sähköauton kuin millään muulla luksusautomerkillä. Lisäksi sähköistetyn auton haluttavuus kasvaisi vielä noin kolmanneksen, jos se olisi täyssähköauto.

– Selvästi sanottuna minulla on kiire valmistaa sähköinen Bentley. Brändinä meidän pitäisi olla eturintamassa ja on selvää, että tietyillä kuluttajilla on tiukat vaatimukset sen suhteen – sisältäen uuden kohderyhmän, jotka haluavat sähköauton sen kiinnostavuuden vuoksi, eikä ainoastaan asetusten noudattamiseksi, Hallmark kertoo.

Nykyteknologia rajoitteena

Hallmarkin mukaan kysymys on kuitenkin siitä, pystyvätkö he valmistamaan tasonsa vaatiman sähköauton. Tällä hetkellä vastaus on ei. Ongelmana on tarpeeksi suuren akuston kehittämisen lisäksi suorituskykyisen tehoelektroniikan rakentaminen, sekä vierintävastuksen, aerodynamiikan ja muiden parametrien luominen.

– Tämän päivän teknologialla, se olisi kuin ostaisi pariston, jolla voi saada irti ainoastaan puolet hehkulampun kapasiteetistä. Bentleyhyn sopiva akku ei antaisi tarvittavaa toimintamatkaa, akku joka antaisi tarvittavan toimintamatkan tekisi autosta liian painavan ja niin edespäin. Lopputulos ei ole toimiva, vääntelit sitä miten tahansa, Hallmark summaa.

Hallmark kertoo heidän painivan ongelman parissa, ja uskovan Bentleyn pystyvän valmistamaan heidän vaatimusten mukaisen sähköauton vuoden 2025 paikkeilla.

Hallmark haluaa toimintamatkan olevan minimissään 400 mailia (n. 650 kilometriä), saman verran kuin nykyisten polttomoottoriautojen. Hän varoittaa kiinteän olomuodon akkujen tekniikan teollistumisen tapahtuvan vasta viidestä kymmeneen vuoden päästä ja niiden tulevan maksamaan noin 20-kertaisesti normaalin polttomoottorin hinnan verran.

Lähde: Autocar Kuva: Bentley

Jaa artikkeli

Keskustelu