Ajoneuvot Uutinen 18.11.2016

BMW, Ford ja Opel – tässä ovat Auto 2016 -näyttelyn pienimmät unelmat

Maan suurin ja kaunein autotapahtuma ei jätä kylmäksi perheen pienimpiäkään, mutta valinnanvaikeus ei helpota, vaikka koko pienenee.

Auto 2016 -näyttely houkuttelee sadoilla koeajoilla ja autouutuuksilla, mutta vaativaan kohderyhmään 3–8-vuotiaat autofanit tarjolla on kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Pelkistetty Little Adam

Auto 2016 -näyttelyn pienimmät unelmat

Opel houkuttelee perheen pienimpiä merkin pariin potkuautolla. Polkimia tai moottoria ei tässä mallissa ole tarjolla. Viisi kiloa painavaa autoa vauhditetaan omilla jaloilla, mutta tyyli on vapaa.

Auto on suunniteltu lähinnä sisäkäyttöön ja renkaiden luvataan olevan hiljaiset sekä parkettiystävälliset. Ohjauspyörästä löytyy äänimerkki ja istuin on pehmustettu ajomukavuuden kohentamiseksi. Ajovalot ovat lasia ja käyttömahdollisuuksia lisää myös vetokoukku. Pikku-Adamin mitat ovat senteissä 72 x 29 x 40.

Käytännön koeajo messumatolla jäi tekemättä riuskan testikuljettajan paino-ongelmien vuoksi. Yli 30 kiloisille tätä menopeliä ei arvaa suositella.

Valmistajan verkkokaupassa tästä autosta pyydetään noin 80 euroa. Saksasta toimitettaessa hintaan lisättänee toimituskulut. Autoja on saatavilla Opelin maahantuonnin mukaan myös merkin jälleenmyyjien kautta Suomesta.

Tyylitietoisen BMW

Auto 2016 -näyttelyn pienimmät unelmat

Sähköä, sporttisuutta ja tyyliä. Tätä kaikkea tarjoaa BMW:n virtaviivainen i8 -sähköauto. Huhujen mukaan tästä autosta syntyivät messujen nopeimmat kaupat, vaikka hintalappuun on piirretty pikkuautolle hivenen suolainen hinta 312 euroa.

Rahalle vastineeksi luvataan sähköistä kyytiä peräti 35 kiloiselle kuljettajalle. Ajonautintoa on tarjolla vain yhdelle ja monen kohderyhmään kuuluvan autofanin mukaan se on oikein. Yhdellä latauksella matkaa taittaa tunnin, säästeliäästi ajamalla mahdollisesti kaksi. Auton lataus vie maahantuojan kertoman mukaan vähintään kahdeksan tuntia, mutta matkan jatkamista odottelevan on hyvä varautua jopa 12 tunnin huilitaukoon.

 

Sähköinen Ranger Fordilta

Auto 2016 -näyttelyn pienimmät unelmat

Näyttelyn helmi pienten autojen saralla on ehdottomasti Ford Ranger. Avolavan karisma on omaa luokkaansa ja varusteissa piisaa.

Kahden 35W sähkömoottorin voimin liikkuvan auton huippunopeudeksi maahantuoja ilmoittaa 5km/h. Maltillisimmillaan maisema vaihtuu 3 km/h nopeudella. Kaikkiaan nopeusvaihtoehtoja on kolme.

Akku (12V/7Ah) riittää vähintään tunnin ajoon, pihi päästelee Fordin kertoman mukaan samalla latauksella jopa pari tuntia.

Jälkikasvun ajoriemua toppuuttelevan tylsän aikuisen riemuksi pakettiin kuuluu myös kauko-ohjain, jolla rattiriemua voi tarvittaessa taltuttaa peräti 50 metrin päästä.

 

Kyytiin sopii tarvittaessa myös matkustaja, mutta makeimmillaan ajonautinto lienee yksin kurailtaessa.

Vakioäänitehosteiden lisäksi Rangerilla voi soittaa menomusiikkia mielensä mukaan äänentoistolaitteiston ja MP3-liitännän ansiosta.

Rangerin runko on yksittäispyöräjousitettu, sen ohjaus on tehostettu ja vaihteita löytyy kaksi: yksi eteen, toinen taakse. Renkaat ovat valmistajan mukaan kovamuovia tai pehmytkumia.

Muhkean avolavan mitat ovat senteissä 134 x 81 x 77, tyhjäpaino 26 kiloa ja kuormituskyky peräti 40 kiloa. Tämä sika on ostettava säkissä, sillä kelvollista koeajomahdollisuutta ei messuilla ole tarjolla.

Tämän Rangerin perushinnaksi Ford ilmoittaa 520 euroa, mutta messujen aikana kaupat syntyvät 349 eurolla.

Teksti: Antti Hentinen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat