bmw i4 eDrive40

Ajoneuvot Uutinen 11.8.2022

BMW i4:stä tulossa edullisempi versio – pienempi akku ja vähemmän tehoa

BMW alkaa valmistaa i4-sähköautoa pienemmällä akulla, ja samalla myös auton teho laskee ja toimintamatka lyhenee.

Saksalaisvalmistaja BMW on lanseeraamassa i4-sähköautostaan uutta versiota, jonka mallimerkintä on eDrive35.

Auton hinta on alhaisempi kun tähän asti markkinoilla olevat i4-mallit, mutta sen ajoakku on myös pienempi. Samoin auto tarjoilee tehoa vähemmän kuin muut i4-mallit.

Suurin muutos autossa on siis ajoakun energiasisältö, joka laskee 66 kilowattituntiin. Muissa i4-versioissa ajoakun koko on 81,5 kilowattituntia. Ajoakun pienemmän koon vuoksi auton toimintamatka lyhenee 418 kilometriin.

Sama voimalinja kuin muissakin i4-malleissa

BMW i4 eDrive35:n latausteho on enimmillään 180 kilowattia, joka tarkoittaa, että auton akku latautuu 10 prosentista 80 prosenttiin 32 minuutissa. Auton voimalinjana on sama Gen5 eDrive -sukupolvi kuin muissakin i4-malleissa – i4 eDrive35 -mallin tapauksessa se kehittää 210 kilowattia tehoa ja 400 newtonmetriä vääntöä. Takapyörävetoisena auto kiihtyy nollasta sataan kuudessa sekunnissa.

BMW on tiedottanut, että uuden mallin valmistus alkaa Saksassa Münchenin tehtaalla tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ja malli tulee myyntiin Yhdysvalloissa vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla. Euroopan ja Suomen aikatauluista ei ole vielä tietoa, mutta oletettavaa on, että Euroopassa valmistettava malli tulee myyntiin myös Euroopassa.

Lähde: BMW

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat