BMW M2

Ajoneuvot Uutinen 15.2.2016

BMW M2 saa M-lisävarusteita

M Performancesta löytyy esteettisten viritysosien lisäksi varusteita urheilulliseen ajamiseen.

BMW:n odotettu M2-pikkusportti ei ole vielä saapunut, mutta jo nyt valmistaja tarjoaa sille laajaa kirjoa erilaisia lisävarusteita. M Performance -varustesarjaan kuuluu erilaisten spoilereiden ja hiilikuituhimmeleiden lisäksi myös yllättävän paljon itse ajamiseen vaikuttavia varusteita.

M Performancen pakoputkisto tuo parempien putken päiden lisäksi moottorin äänet paremmin kuuluviin. Sport-moodissa putkiston on tarkoitus pitää arkiajossa paremmin soivaa soundia, kun taas ratakäyttöön soveltuva Track-tila tuo lisää mökää ja ”korostaa äänen tunteellisuutta”. Mielenkiintoisesti pakoputkiston tilaa voi vaihtaa Bluetoothin avulla, koska ohjaamossa olevat napit ovat ilmeisesti niin passé.

BMW M2

Erikoisesti M-sarjan autoksi M2:n saa myös säädettävällä urheilualustalla. Urheilullisempi jousitus madaltaa autoa viisi millimetriä, minkä lisäksi kuljettajalle jää madallusvaraa vielä 20 millimetriä. Lisäksi iskunvaimentimien sisäänvaimennusta voi säätää 12 pykälän ja ulosvaimennusta 16 asetuksen verran.

Lisävarustesarjaan kuuluu myös urheilulliset jarrupalat, joiden koostumuksen juontuvan kestävyyskisoista. Tavoitteena on ollut paremman lämmönsiedon lisäksi parempi jarrutustuntuma.

BMW M2

Sama tarina jatkuu sisällä. Kynnyslistat ja jalkatilan matot saa halutessaan M Performancena, mutta oikeasti kiinnostus kohdistuu tarjottaviin ohjauspyöriin. Tarjolla urheilulliseen ajoon on hiukan jämäkämpi ohjausväline Alcantara-pinnalla ja merkatulla keskikohdalla. Toinen rattivaihtoehto on tarkoitettu ratakäyttöön, sillä ratin yläreunassa on erilaisia kilpatietoja kertova näyttö.

M Performance -varustetarjonnan ajatuksena näyttäisikin olevan se, että moniin aiempiin M-malleihin nähden M2 on enemmän alusta omistajalleen kuin BMW:n toimittama valmis kokonaisuus.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat