Ajoneuvot | Uutinen | 15.7.2019

Brexit iskee myös baijerilaisiin – BMW ei valmista jatkossa Etelä-Afrikan moottoreita Britanniassa

Saksalaisvalmistaja BMW:kään ei välty Brexitin seurauksilta. Hams Hallin tehtaan tuotannon luvataan kuitenkin pysyvän samana ainakin tämän vuoden ajan.

Jaa artikkeli

BMW on siirtänyt moottorituotantoaan pois Iso-Britanniasta Brexitin aiheuttamien muutosten takia, joka on osoitus päätöksistä, mitä yritykset joutuvat tekemään Iso-Britannian EU-eron aiheuttamien epävarmuuksien vuoksi.

Iso-Britanniassa valmistetut moottorit olivat suunnattu Etelä-Afrikkaan, missä BMW rakentaa tällä hetkellä X3-mallistoaan. Brexitin vuoksi autoilla ei enää ole EU-statusta, joten ne menettäisivät tax-free tuontioikeuden Eurooppaan, BMW:n tuotantojohtaja Oliver Zipse kertoo.

– Hams Hallin moottoritehtaalla ei enää rakenneta Etelä Afrikan tuotteita, joka on tietenkin huono asia Iso-Britannialle, Zipse mainitsee. Hän kuitenkin jatkaa, ettei muutos ole suuri. BMW:n tiedottaja kertoi tehtaan tuotannon pysyvän vakaana tämän vuoden ajan ja viennin suuntautuvan enemmän Yhdysvaltoihin.

Britannian EU-eron on määrä tapahtua lokakuun viimeisenä päivänä. Pääministerin paikasta kilpailevat Jeremy Hunt ja Boris Johnson ovat sanoneet olevansa valmiita myös sopimuksettomaan eroon. Autotehtaista muun muassa Jaguar Land Rover on kritisoinut unionista eroamista.

Iso-Britannian autoteollisuus on kärsinyt myynnin, tuotannon ja investointien laskusta vuodesta 2017 saakka, ja nyt ala on huolissaan mahdollisen sopimuksettoman Brexitin seuraamuksista. Pelkona on tullien kasvaminen jopa kymmenellä prosentilla, sekä vientiä vaikeuttavat byrokratia ja lisämaksut.

Lähde: Automotive News Europe Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu