Ajoneuvot | Uutinen | 6.12.2019

Buick Regalin myynti Yhdysvalloissa päättyy – pieni takaisku Opelille

Buick keskittyy jatkossa vain katumaasturien myyntiin.

Jaa artikkeli

Suomalaisille Buick Regal kuulostaa joltakin takavuosien amerikanraudalta, mutta oikeasti kyse on täysin modernista ja tyylikkäästä henkilöautosta Yhdysvaltojen markkinoilla. Kyse on tietysti Opel Insignian sisarmallista, joka ehdittiin suunnitella juuri ennen Opelin irtautumista General Motorsin leiristä ranskalaisen PSA:n talliin.

Buick Regal

Omaa sukuaan Opel

Opel on viimeiset pari vuotta myynyt Buick Regal -versiota Insigniasta takaisin entiselle isännälleen. Nyt General Motors on kuitenkin ilmoittanut myynnin päättyvän, sillä perinteisille henkilöautoille saati farmareille ei vain ole kysyntää Pohjois-Amerikan mantereella.

Buick Regal

Regalin poistuttua Buickin mallisto koostuu kolmesta katumaasturista: Encore, Envision ja Enclave. Trendi on tuttu Fordilta, joka on jo ehtinyt lopettaa kotimarkkinoiltaan kaikki henkilöautot: jäljellä on vain katumaasturit ja Mustang.

Opelille Regalin myynnin päättyminen Yhdysvalloissa tuskin on valtava tappio, sillä automallia on myyty Pohjois-Amerikassa van noin 6 000 kappaletta vuosittain. Regal-mallin myynti jatkuu yhä Kiinassa, jossa automarkkinat arvostavat yhä perinteistä sedania.

Jaa artikkeli

Keskustelu