Caravan 2019 Concorde

Ajoneuvot Caravan-messut Caravan-messut 2019 19.1.2019

Caravan-messut 2019: messujen kallein koti kumipyörillä

Vaativaan makuun – 333 180 euron Concorde Charisma 850 L

Jättimäinen maanteiden laiva kääntää taatusti päät missä tahansa se liikkuukin. Liikkuva koti kumipyörien päällä kantaa mallinimeä Concorde Charisma 850 L.

Liki 8,6-metrisen maantielaivan luona käy todeksi sanonta rahalla saa ja autolla pääsee.

Jos käydään aluksi sanonnan pääseminen lävitse, niin Concorden etenemisen takaa väkevä kolmilitrainen dieselmoottori, joka suo käyttöön 205 hevosvoimaa ja vääntökäin piisaa 470 Newtonmetrin verran. Voimaa toki tarvitaan, onhan matkailuajoneuvon suurin sallittu massa peräti 7 490 kiloa.

Vaivattomuutta matkantekoon suo jouhevatoiminen automaattivaihteisto, joka on kahdeksanpykäläinen.

Ohjaamon tyylikkäät nahkaiset istuimet ovat ilmajousitetut ja pyörivät, joten ne kääntyvät leiriydyttäessä matkustamoon päin. Istuimissa on tietty ristiselän tuki ja lämmitys.

Kaikilla herkuilla

Varusteita ja toimintoja on erittäin kattavasti, eikä muuta voi odottaakaan matkailuauton hintaluokan huomioiden. Tällä yksilöllä on nimittäin hintaa 331 180 euroa. Mutta onko se paljon, liikaa vai sopivasti, on suhteellinen kysymys.

– Tämä on matkailuauto, joka on ratkaisu esimerkiksi pariskunnalle, joka myy elämäntyönsä eli yrityksensä ja heittäytyy uuteen elämänvaiheeseen. Tai heille, jotka myyvät kesämökkinsä tai sijoitusasuntonsa ja halajavat tyylikästä liikkuvaa lomailu- tai elämäntapaa, Tommi Myllärinen BestCaravanilta taustoittaa.

– Kyllä näitä vuoden mittaan menee, 2–3 todennäköisesti. Ostajat arvostavat sitäkin, että meillä on tarjota matkailuautolle huoltopalvelut ympäri maan, hän kertoo.

Ja kun mennään hulppean matkakodin varusteluun, ei liene montakaan varustetta tai toimintoa, jota valtavalta matkakodilta jäisi kaipaamaan.

Sisäkorkeutta riittää, joten 185-senttisen ei tarvitse kumarrella auton sisällä liikkuessaan.

Tässä matkailuautossa yöpyy vaivatta 4 henkilöä. Takana on kaksi erillisvuodetta ja ohjaamon ylle laskeutuu katosta sähköisesti makusija kahdelle.

Pysäköintiä helpottaa kaksoisperuutuskamera ja erinomaisen kookkaat sivupeilit.

Keittiö on varusteltu ruostumatonta teräksestä valmistetulla kolmiliekkisellä kaasuliedellä, automaattisella sytytyksellä ja upotetulla lasikannella. Jääkaapissa on tilaa 190 litran verran. Sen yllä on mikroaaltouuni. Ylimääräiset käryt voi haihduttaa kattotuulettimella, jossa on tuuletus- ja poistotoiminnot.

Vaivattomuutta ja turvallisuutta

Concordella yöpuulle käyminen onnistuu varsin vaivattomasti, sillä matkailuauto tasapainottaa itsensä automaattisesti kiitos hydraulisten tukijalkojen. Mukavaa on toki myös se, että oviaukon portaiden askelmat avutuvat sähköisesti ja riittävän matalalle.

Caravan 2019 Concorde

Vaivattomuutta ja turvallisuutta on ovikoodilla ratkaisu lukitus. Ja jos yösydännä ulkoa kuuluu jokin epäilyttävä risahdus, voivat sisällä majoittujat tarkastella 360-asteen kamerakuvan avulla mahdollista auton ulkopuolista liikehdintää.

Nahkaa, kaiuttimia, tunnelmavalaistus…

Takamakuuhuoneen akustiikkapaketti tuo tukun kaiuttimia, television koko on 24 tuumaa.

Istuinten pinta on pehmeätä nahkaa, led-seinävalaistus ja olohuoneen ikkunoiden puusälekaihtimet luovat tunnelmaa. Korkeakiiltoiset kaapistonovet ja liukuovet toimivat jämäkästi.

Kokonaisilme on kaikkinensa tyylikäs, valoisa ja viimeistelty, joten tämän matkailuauton valitseva saa isolle rahatukolle myös vastinetta. Mikäpä ettei, jos sattuisi lotossa onnistamaan.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat