MotoGP KymiRing peruuntuu Suomen osakilpailu peruttu 2022 lippu palautus

Ajoneuvot Moottoripyörät Moottoriurheilu Uutinen 25.5.2022

Ei vieläkään: MotoGP KymiRingillä on peruttu

Suomen MotoGP-osakilpailu on jälleen peruttu, sillä kansainvälisten logistiikkaketjujen solmut uhkaavat KymiRingin rakennustöiden valmistumista ajallaan.

MotoGP:n oikeuksista vastaava Dorna Sports ja KymiRing ovat päätyneet keskusteluissaan siihen, että MotoGP:n Suomen osakilpailu perutaan. Järjestäjät vetoavat toimitusketjujen viivästyksiin ja katkoksiin geopoliittiseen tilanteeseen liittyen. Käytännössä osa turvallisuuteen vaikuttavista rakennustöistä saattaisi viivästyä yli kilpailuajankohdan.

MotoGP:n Suomen osakilpailu KymiRingillä oli tarkoitus ajaa 8.–10.7.2022. Tapahtumaan lipun hankkineet voivat palauttaa lippunsa ja hakea rahojaan takaisin. Lipun ostaneille lähetetään ohje palautusmenettelystä sähköpostitse. Palautuksista vastaa Lippu.fi ja hakuaikaa on 31.8.2022 saakka.

Järjestäjän virallinen tiedote asiasta:

MotoGP™ oikeuksienomistajan Dorna Sports:n ja KymiRing:n välillä käytyjen keskustelujen perusteella on päädytty vuoden 2022 MotoGP™ Suomen osakilpailun peruuttamiseen.

MotoGP™ kilpailun ajankohdan läheisyydestä sekä geopolittisesta tilanteesta aiheutuneesta toimitusketjujen viiveistä ja katkoksista johtuen ei ole voitu saavuttaa täyttä varmuutta siitä, että KymiRingillä käynnissä olevat rakennustyöt saataisiin kaikilta osin moottoripyörien kuninkuusluokan edellyttämään valmiuteen riittävissä ajoin ennen heinäkuun kilpailuajankohtaa.

MotoGP™ oikeuksienomistaja Dorna Sports ja KymiRing ovat sopineet, että ensimmäinen MotoGP™ osakilpailu ajetaan KymiRingillä vuonna 2023.

Vaikka MotoGP™ osakilpailun peruuttaminen tältä vuodelta on pettymys KymiRingille ja kaikille kilpailun toteutumisen eteen työskenneille sekä yleisölle, on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että kilpailutapahtuman alkaessa niin tapahtuman vaatima tekniikka kuin kuljettajien turvallisuuteen liittyvät elementit ovat MotoGP™ kilpailun vaatimalla korkealla tasolla. Työt MotoGP™ valmiuden saavuttamiseksi jatkuvat.

MotoGP™ kilpailun peruuntumisella ei ole vaikutusta muihin KymiRingillä 2022 järjestettäviin kotimaisiin tai kansainvälisiin tapahtumiin.

Lähde: KymiRing Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat