Tesla Cybertruck

Ajoneuvot Uutinen 24.12.2019

Etkö saanut lahjaksi Tesla Cybertruckia? Näin Ladasta valmistuu Teslan replica

Pick-up Tesla Cybertruck on tämän hetkisten tietojen mukaan tulossa markkinoille aikaisintaan vuonna 2020, mutta muun muassa Instagramissa ja Twitterissä on jo levinnyt video Venäjällä liikkuvasta avolavauutuudesta. Mistä on oikein kyse?

Moscow Timesin mukaan venäläiset autobloggarit ovat päättäneet antaa vanhalle neuvostoautolle uuden ilmeen Tesla Cybertruckista inspiroituneena. Ajoneuvo herätti jo aiemmin huomiota paikallisten autoilijoiden lisäämissä videoissa.

Cybertruckin näköinen ajoneuvo kuuluu ryhmälle venäläisiä autoharrastajia, jotka tunnetaan Youtubessa nimellä ’’Pushka Garazh’’. Kanavan perustajan kerrotaan vahvistaneen asian venäläismedia Tjournalille.

Kopio Teslan tulevasta täyssähköisestä pick-upista ei tosin toimi esikuvansa mukaisesti sähköllä, vaan se pohjautuu bensiinimoottoriseen Lada Samaraan. Jatkossa tosin uusiksi somistettu Samarakin voi kulkea sähköllä.

– Me saatamme asentaa autoon sähköisen voimalinjan Teslan tavoin. Meillä on paljon hyviä ideoita tätä projektia varten, Pushka Garazhin jäsenet kertoivat 360 TV -uutiskanavalle.

Pushka Garazh on lisännyt Youtube-kanavalleen videon Lada Samaran hurjasta muutostyöstä. Venäjän kieltä taitamattomien harmiksi video on puhuttu venäjäksi, mutta kuva puhuu puolestaan. Videolla on näytetty esimerkiksi projektin lähtökohta, suunnittelu- ja työskentelyvaiheita ja valmis lopputulos.

Vaikka harrasteautojen rakentelusäädökset vapautunevat hieman vuodelle 2020 Suomessakin, Moottori suosittelee selvittämään viranomaisten kannan tällaisen projektin rakentamiseen ennen oman Cybertruck-replican valmistamista.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Tesla

Kaikki koeajot

Uusimmat