Abarth 124 Spider

Ajoneuvot Uutinen 11.3.2016

Fiatin uudet aseet: 124 Spider ja perheauto Tipo

Fiat Tipo haastaa Opel Astran ja Volkswagen Golfin perheautomarkkinoilla.

Fiatin osastolla oli vihdoinkin uutuuksia ja vipinää monen vuoden hiljaiselon jälkeen. Osaston vetonaulana toimi kaksipaikkainen kangaskattoinen avoauto, Fiat 124 Spider. Nimihän tulee suoraan 50 vuotta sitten esitellystä kauniista roadsterista. Perinteistä on noloa kuitenkin puhua, sillä nyt uutuus perustuu Mazda MX-5:n alustaan ja valmistus tapahtuu Japanissa. Tästä voi tulla laadukkain Fiat ikinä.

Fiat_124_Spider_1

Avauskuvan Abarth-koristelu tekee 124 Spiderista menevän näköisen. Perusmalli on rauhallisempi.

Suurin tekninen ero Mazdaan on Fiatin oma turboahdettu 1,4-litrainen (140 hv) Multiair-bensiinimoottori, joka valitettavasti alaväännön lisäksi lisää tyhjäpainon yli tuhannen kilon. Ensimmäiset autot saadaan Suomeen kesän aikana, mutta toimitukset alkavat valitettavasti vasta kesän lopulla.

Fiat_Tipo_farmari

Tehtaan tulevaisuudelle tärkeämpi uutuus on kuitenkin uusi Tipo, se puolestaan valmistetaan Turkissa. Siitä esiteltiin heti kolme korimallia, viisiovinen luukkuperä, neliovinen sedan ja viisiovinen farmari. Kooltaan uutuus asettuu samaan luokkaan vaikkapa Golfin ja Astran kanssa, hinnan luvattiin alkavan niiden alapuolelta, 1,4 litran turbokoneella ja hyvällä varustelulla hinna pitäsi jäädä alle 20 tuhannen. Toisena moottorina on 1,6-litrainen Multijet-diesel. Sedan-mallia ei ainakaan aluksi tuoda Suomeen, viisiovisen myynti alkaa ensin lokakuussa ja farmarin heti perään marraskuussa.

Fiat_Tipo_sedan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Fiat

Kaikki koeajot

Uusimmat