Ajoneuvot Uutinen 10.7.2014

Fordilta dieselsportti

Kevyt kasvojenkohotus tuo Focus ST:n keulalle dieselvaihtoehdon.

Fordin kolmannen sukupolven Focus ST on saanut kasvojenkohotuksen. Viisiovisena pystyperänä sekä farmarina myytävän auton suurimmat muutokset koskevat ulkonäköä sekä teknisten yksityiskohtien hienosäätöä.

Focus ST:n ulkonäössä muutokset koskevat keulaa. Ajovalot ovat vaihtuneet normaalin Focuksen kasvojenkohotuksen yhteydessä esiteltyihin matalan viirumaisiin umpioihin ja etupuskuri on saanut korostetummat linjat.

Auton alustassa suurimmat muutokset  ovat uudet jouset ja iskunvaimentimet.  Myös ajonvakautusjärjestelmä sekä sähköinen ohjaustehostus ovat saaneet uudet ohjelmistot.

Suurin uudistus on kuitenkin auton moottoripuolella. Tutun kaksilitraisen 250-hevosvoimaisen bensiiniturbon rinnalle on esitelty TDCi-dieselvaihtoehto.

185-hevosvoimainen kaksilitrainen TDCi riittää kuljettamaan auton paikaltaan sataan kilometriin tunnissa 8,1 sekunnissa. Bensiiniversiolla vastaava aika on 6,5 sekuntia. Toisaalta diesel alittaa bensiiniversion 6,8 l/100km keskikulutuksen, TDCi:lle luvataan 4,4 l/100km.

Vaihteistona ST:ssä on aina kuusivaihteinen käsivaihteisto. Sekä bensiinimoottorin että dieselin saa pystyperäisenä että farmarina. Ensimmäiset auto saapuvat jälleenmyyjille alkuvuodesta 2015.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat