Ford ST-Line

Ajoneuvot Uutinen 19.7.2016

Fordilta hiukan karvalakkia sporttisempi ST-Line-mallisto

Fordin suosittujen ST-mallien sporttista tyyliä saa nyt myös muihin moottorivaihtoehtoinen ST-Line-malliston myötä. Onneksi myös pinnan alla piilee urheilullisuutta.

Ford esittelee Fiesta- ja Focus -mallistoihin uudet ST-Line-tasot, jotka tuovat mallien ST-versioista tutut ulkonäköparannukset myös malliston muiden moottorivaihtoehtojen ulottuville. Parannukset eivät onneksi ole vain kosmeettisia, sillä ajettavuudestakin on huolehdittu ST-Linen 10 millimetriä normaalia matalammalla urheilualustalla. Mondeon luvataan liittyvän ST-Line-mallistoon myöhemmin.

Ford ST-Line

Fiesta ST-Linen hinnat alkavat 18 279,45 eurosta ja mallin saa seuraavilla moottorivaihtoehdoilla:

  • 100 hv ja 125 hv 1.0 EcoBoost-moottori viisivaihteisella manuaalivaihteistolla
  • 100 hv 1.0 EcoBoost kuusivaihteisella PowerShift-automaattivaihteistolla
  • 140 hv 1.0 EcoBoost viisivaihteisella manuaalivaihteistolla

ja Focus ST-Linen kohdalla pohjahinta on 23 349,02 euroa ja valittavana ovat seuraavat moottorivaihtoehdot:

  • 125 hv 1.0 EcoBoost manuaalivaihteistolla tai A6-automaattivaihteistolla
  • 150 hv ja 182 hv 1.5 EcoBoost manuaalivaihteistolla tai A6-automaattivaihteistolla
  • 1.5 TDCi 120 hv manuaalivaihteistolla tai PowerShift-automaattivaihteistolla
  • 2.0 TDCi 150 hv manuaalivaihteistolla tai PowerShift-autoamaattivaihteistolla

Varisnaisista ST-malleista on lainattu muun muassa etusäleikön hunajakennomuotoilu, sumuvalojen tummat kehykset ja etupuskurin muotoilu. Samoin takadiffuusori, urheilulliset istuimet sekä ohjauspyörä viittaavat suosittuihin Fiesta ST ja Focus ST -malleihin.

Ford ST-Line

– Uusien ST-Line-malliemme ansiosta yhä useammat asiakkaat voivat kokea urheilullisen tyylin ja ajodynamiikan, joka on perua Ford Perfomance -mallistostamme, johon kuuluvat Focus RS, uusi Fiesta ST200 ja Ford GT -superauto. Odotamme myyvämme tänä vuonna 40 000 suorituskykyistä autoa Euroopassa, 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, jolloin suorituskykyisten autojemme myynti kasvo 61 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna., kertoo Ford of Europen markkinointijohtaja Roelant de Waard.

– Uusi Fiesta ST-Line ja Focus ST-Line tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden nauttia kuuluisista hauskan ajamisen ominaisuuksista ja suorituskykyisen mallin upeasta ulkonäöstä edulliseen hintaan ja laajalla moottorivalikoimalla. Kaksi uutta mallia esitellään myöhemmin tänä vuonna, de Waard jatkaa.

Lähde ja kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat