Ajoneuvot Uutinen 1.7.2014

General Motors’n takaisinkutsut laajenevat

GM kutsuu jälleen miljoonia autoja korjattavaksi. Syynä on edelleen virtalukko-ongelma.

General Motorsin takaisinkutsut saavat jälleen aikaisempaa suuremmat mittasuhteet, kun yhtiö kutsuu 8,5 miljoonaa autoa korjattavaksi.

Syynä ovat edelleen vialliset virtalukot, jotka voivat kytkeytyä pois päältä ajon aikana esimerkiksi kuoppaan ajon aiheuttamasta tärähdyksestä tai pelkän painavan avaimenperän takia. Auton turvalaitteet, kuten turvatyynyt ja jarrutehostimet eivät toimi, mikäli virrat kytkeytyvät pois päältä.

GM:n kesäkuussa julkaiseman raportin mukaan virtalukkovika on johtanut 50 onnettomuuteen, joissa surmansa on saanut 13 henkilöä.

Takaisinkutsu ei ole ensimmäinen General Motorsille tänä vuonna. Kaikkiaan takaisinkutsun saaneita autoja on yli 25 miljoonaa. Suurin osa autoista viallisiksi epäillyistä on myyty Yhdysvaltoihin.

Viime viikolla GM ilmoitti kutsuvansa korjattavaksi myös kymmeniä tuhansia Chevrolet Cruzeja viallisten turvatyynyjen takia.

General Motors on perustanut virtalukkoviasta aiheutuneiden auto-onnettomuuksien uhreille korvausrahaston. Virtalukkoihin liittyvät viat ovat olleet autonvalmistajan tiedossa pitkään ja Yhdysvaltain kongressi on määrännyt tutkittavaksi, miksei ongelmaan ole reagoitu aikaisemmin.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat