Ajoneuvot 17.9.2015

Hippiautojen hippiauto – Janis Joplinin psykedeelinen Porsche myynnissä

Janis Joplin toivoi laulussaan Luojalta Mersua, mutta todellisuudessa laulajatähti ajoi avomallin Porschella. Nyt tämä harvinaisuus on myytävänä huutokaupassa.

Janis Lyn Joplin (1943–1970) oli Yhdysvaltalainen rock- ja blueslaulaja, joka tunnettiin käheästä, persoonallisesta lauluäänestä ja vauhdikkaasta elämäntyylistä.

Laulajatähti ajoi myös autoa. Eikä aivan mitä tahansa autoa. Ajossa oli vuoden 1965 avomallinen Porsche 365C 1600 Cabriolet. Auton ulkomuotoa voi huoletta kuvailla psykedeeliseksi sen pintoja koristavien maalausten ansiosta. Nyt näyttävä ajoneuvo huutokaupataan uudelle omistajalle.

janis_Joplin

Valkoisesta psykedeliaan

Janis Joplin osti autonsa vuonna 1968. Helmenvalkoinen pinta oli rock-tähden näkökulmasta tylsä, jopa konservatiivinen, joten uusi ilme luotiin yhteistuumin ystävän ja bändin roudari Dave Richardsin kanssa.

Teemaksi valittiin värikäs ja ja muotoaan muuttava ”seinämaalaus”, joka peitti alleen alkuperäisen pinnan täysin. Richardsin mukaan uusi ilme kuvasi ”Universumin historiaa”. Vähemmällä tulkinnalla auton pinnasta voi havaita ainakin laulajatähden ja bändin muotokuvat, perhosia ja meduusoja. Lopputulos on vähintäänkin värikäs kokonaisuus.

Laulajatähti myös ajoi autollaan, joten pelkkä koriste se ei ollut. Joulukuussa RM Sotheby´s -huutokauppakamari järjestää New Yorkissa julkkishuutokaupan, jonka yhtenä vetonaulana on Janis Joplinin persoonallinen auto. Samaan joulupakettiin on siis mahdollista saada urheilullinen auto, rock-historiaa ja tuulahdus 1960-luvun psykedeliaa.

janis_joplin

Lähde ja kuvat: RM Sotheby´s

 

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat