Mercedes-Benz GLC F-cell

Ajoneuvot Uutinen 8.8.2016

Huhu: Mercedes suunnittelee alamerkkiä täyssähköautoille

Ensimmäisen varta vasten suunnitellun täyssähköisen Mercedeksen myötä saatamme nähdä myös jälleen yhden Mercedes-alamerkin.

Sisäpiirilähteiden mukaan Mercedes harkitsee erillistä alamerkkiä täyssähköisille autoille. Yhtiö on aiemmin kertonut paljastavansa ensimmäisen täyssähköisen mallinsa syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä. Sisäpiiriläisten mukaan mallisto täydentyy lähivuosina kahteen sedaniin ja kahteen tila-autoon.

Alamerkille ei ole toistaiseksi valittu nimeä, mutta markkinointipäätöksenä se heijastelisi Mercedeksen viime vuosien päätöstä eriyttää urheilumallit Mercedes-AMG:n ja luksusmallit Mercedes-Maybachin merkkinimien alle.

Kesäkuussa julkistettu Mercedeksen sähköauto saanee noin 500 kilometrin toimintasäteen ja samalla malli kertoo siitä, miten Mercedes aikoo jatkossa rakentaa sähköautonsa erottumaan sen sähköisistä kilpakumppaneista. Pääasiassa tähtäimessä ovat amerikkalainen Tesla ja saksalainen kilpakumppani BMW, joka on kehittänyt viime vuosina sähköautojaan voimakkaasti i-malliston alla.

Strategia olisi mielenkiintoinen muutos, sillä tähän asti Mercedes on tyytynyt sähköistämään tavallisia mallejaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että BMW ei tuo uutta i-mallia markkinoille muutamaan vuoteen, Mercedeksen siirtyessä varta vasten suunniteltuihin sähköautoihin.

Myös Mercedeksen emoyhtiö Daimler on lähdössä mukaan sähköautoihin yhtiön kerrottua suunnitelmistaan tuoda markkinoille sähkörekka vuosikymmenen vaihteessa. Myös kaupunkiautomerkki Smart aiotaan sähköistää piakkoin.

– Kun Tesla aloitti monta vuotta sitten päätimme, ja mielestäni oikein, että tekniikka ei ollut vielä valmista. Nyt on meidän mielestämme aika tienata sähköisellä liikkuvuudella seuraavien 5-10 vuoden kuluessa, kommentoi Daimlerin kuorma-autojohtaja Wolfgang Bernhard.

Ensimmäiset Mercedeksen sähköautot rakennetaan yhtiön Bremenin tehtaalla. Tehdas aloittaa ensi vuonna GLC-katumaasturin polttokennohybridin rakentamisen.

Lähde: Automotive News Kuva: Mercedes

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat