BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 30.7.2022

Huutokauppahelmet – 6-10-6 eli BMW M6, V10 ja kuusivaihteinen manuaali

BMW:n V10-aikakauden M5 ja M6 ovat ansainneet paikkansa legendojen joukoissa, mutta manuaalivaihteiset yksilöt ovat harmittavan harvinaisia.

Vuosina 2005-2010 valmistetut BMW M5 ja BMW M6 -mallit veivät merkin alkuperäisen M-filosofian äärimmilleen. Turboahdinten sijaan tehoa haettiin korkealle kiertävillä vapaasti hengittävillä moottoreilla. BMW pyrki myös noudattamaan tutkimaansa sylinteritilavuuden ihannekokoa, eli noin 0,5 litran iskutilavuutta per sylinteri.

2000-luvun alkuvuosina BMW oli myös mukana Formula 1:ssä moottoritoimittajana ja tuon aikakauden moottoriversiona oli V10. Ei siis ollut täysi yllätys, että M5:n V8 korvattiin V10:llä siirryttäessä seuraavaan M5:een, vaikka tuskin kukaan uskalsi toivoa ulvovaa kymppikonetta tavalliseen sedaniin. Samoihin aikoihin mallistoon palannut kutossarja puolestaan liittyi seuraan M6:n muodossa lähes identtisellä tekniikalla.

BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

5,0-litrainen 90° V10 tunnetaan koodilla S85. Huipputeholukema kirjataan usein muotoon 507 hv, millä BMW halusi viitata klassikkoroadsteriinsa 1960-luvun taitteesta. Tehot tulevat kierrosluvulla 7 500 r/min ja huippuvääntö 520 Nm saavutetaan sekin vasta 6 100 r/min kohdassa kierroslukumittaria. Punaraja on 8 250 r/min paikkeilla.

Useimmiten M5 ja M6 asettivat moottorin pariksi automatisoidun manuaalivaihteiston, kuten aikakauden trendeihin kuului. Hiukan erikoisesti automaattivaihteistojen luvattua maata, Yhdysvaltoja, varten BMW teki autoista myös manuaalivaihteisia yksilöitä. Tämän viikon huutokauppahelmi on yksi niistä.

BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

2007 BMW M6 (E63) manuaali

Vuoden 2007 BMW M6 on yksi kaikkiaan 323 M6:sta, joissa vaihteistona on kuusivaihteinen manuaali. Yhdysvaltoihin uutena myyty musta auto on liikkunut 137 505 kilometriä 15 vuotensa aikana. Yhdysvalloista auto on tuotu Alankomaihin ja sen EU-verot on maksettu, mutta autoa ei ole rekisteröity EU:ssa.

Black Sapphire Metallic -ulkoväri on hyvässä kunnossa, mutta pinnasta löytyy joitain kiveniskemiä, pyörteitä ja naarmuja. 19-tuumaisissa vanteissa on myös muutamia jälkiä. Autossa ei ole kolarijälkiä. Auton hiilikuitukatto on vaihdettu alkuperäisen omistajan aikana aurinkovaurioista johtuen.

BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

Mustaa nahkaa ja hiilikuitusomisteita yhdistelevä sisusta on varusteltu hyvin sähkösäätöisillä ja lämmitetyillä muistipenkeillä. Istuimissa on joitain jälkiä käytöstä ja kojelaudassa on muutamia irtonaisia ompeleita. Varustelistasta löytyy myös tuulilasin heijastusnäyttö, navigaatiojärjestelmä sekä pysäköintianturit. Pakoputkistoksi on vaihdettu Meisterschaftin järjestelmä.

BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

Auton mukana tulee alkuperäinen ohjekirja, legendaarinen Carfax-dokumentti, myyntitarrat sekä joukko huoltokuitteja. Autossa ei ole havaittuja vikoja. Auto on määräaikaishuollettu laajasti tammikuussa spesialistilla. Auto on myös ohjelmoitu uudelleen Eurooppa-ohjelmistolla.

BMW M6 V10 manuaali huutokauppahelmet vaihteisto

Auto on myynnissä Collecting Cars -palvelussa ja se sijaitsee Alankomaissa Beek En Donkissa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat