Audi V8 4.2 huutokauppa

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 5.8.2023

Huutokauppahelmet – Audi V8 oli Neckarsulmin ilmoittautuminen edustusluokkaan

Audi 100/200 on tuttu automalli, mutta siitä jatkojalostettu Audi V8 on toinen tarina. Muhkea kasikoneinen edustussedan loi pohjan myöhemmälle A8:lle.

1980-luvulla Audi oli vasta pääsemässä vauhtiin, eikä merkki ollut vielä saavuttanut asemaa niiden kahden muun saksalaismerkin haastajana. Nousukiito oli kuitenkin käynnissä, sillä autoalan todellinen rautajohtaja Ferdinand Piëch oli Audin teknologiapomona ja hän oli vastannut Quattro-nelivedon kaltaisten ideoiden jalostamisesta tuotantoon.

Sinänsä pätevä Audi 100/200 -sedan ei kuitenkaan kantanut merkin lippulaivaksi saakka. Ongelmaa ratkottiin esittelemällä Audi V8, jossa vapaasti hengittävä kasikone asennettiin päivitettyyn koriin. Vaikka juuret paistoivat läpi, oli Audi V8 ensimmäinen merkittävä osoitus, että myös automerkki Ingolstadtista halusi mukaan edustussektoriin. Varsinainen tuotanto tapahtui Neckarsulmissa.

Audi V8 4.2 huutokauppa

32-venttiilinen kasikone oli saatavilla käsivaihteistojen lisäksi nelivaihteisen automaatin kanssa, merkiten ensimmäistä kertaa, kun Quattro-neliveto ja automaatti esiintyivät yhdessä. Muihin teknisiin ideoihin kuuluivat 12 mm jatkettu akseliväli ja erillinen pitkän akselivälin versio.

Auton tuotanto osui 1990-luvun taitteen molemmin puolin, alkaen loppuvuodesta 1988 ja päättyen loppuvuodesta 1993. Tuttu A8 esiteltiin mallin jatkajaksi heti 1994, jolloin myös myytiin viimeisiä valmiiksi tehtyjä autoja edellisestä tuotannosta.

Audi V8 4.2 huutokauppa

1993 Audi V8 4.2

Myynnissä oleva Audi V8 on tuotannon loppupäästä ja varustettu kookkaammalla 4,2-litraisella V8:lla, josta saatiin 280 hevosvoimaa. Neliveto ja automaatti kuuluvat asiaan.

Audi V8 4.2 huutokauppa

30 vuoden aikana autolla on ajettu maltilliset 157 954 kilometriä ja tietojen mukaan sillä on ollut vain kolme omistajaa vuosikymmenten aikana. Autossa ei ole havaittuja vikoja ja sillä on säännöllinen ja dokumentoitu huoltohistoria. Auton mukana tulee sen ohjekirja ja huoltokirja. Edellinen katsastus oli elokuussa 2022 ja siitä auto meni läpi huomautuksitta.

Titaaniharmaa ulkokuori sopii erinomaisesti auton olemukseen, vaikka osa maalipinnasta on tehty uudelleen. 16-tuumaisilla vanteilla on Bridgestone Potenza -renkaat. Sisustassa valinta osui mustaan nahkaverhoiluun yhdessä puusomisteiden kanssa. Varusteisiin kuuluvat sähköikkunat, sähkösäätöiset ja lämmitetyt etuistuimet, Pioneerin radio ja ilmastointi.

Audi V8 4.2 huutokauppa

Brysselissä myytävä Audi V8 on ilmoitettu Collecting Cars -huutokauppapalvelussa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat