Ford GT huutokauppa Amelia Island

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 4.3.2023

Huutokauppahelmet – Ford GT:n toinen tuleminen

Ford GT herätettiin henkiin 2000-luvun alkupuoliskolla osana retrobuumia. Auto on vihdoin saavuttamassa odotetun keräilystatuksen.

Ford päätti herättää legendaarisia mallinimiään henkiin 2000-luvun alkuhämärissä osana valmistajan satavuotisia. 2002 Detroitin autonäyttelyssä esiin tuotiin GT40 Concept, joka vihjasi Ford GT40:n palaavan estraadeille 1960-luvun ikonisen kilpurin hengessä.

Ford GT huutokauppa Amelia Island

Uudelle autolle kaavailtiin nimeksi niin GT44:ää (auton korkeus 44 tuumaa) kuin alkuperäistä GT40:tä, mutta jälkimmäisen lisenssioikeuksista ei päästy ymmärrykseen Safirin replicatuotannon kanssa. Syntyi Ford GT, jota valmistettiin vuosina 2004–2006 yhteensä 4 038 kappaletta.

Ford GT huutokauppa Amelia Island

Retrokuorien alla sykki 5,4-litrainen V8, joka sai lisäpirteyttä Lysholmin mekaanisesta ahtimesta. 558 hevosvoimaa ja 678 newtonmetriä riittivät mainiosti aikalaisten kanssa kisaamiseen superautoluokalla. Suoritusarvot kirjoitettiin muotoon 0–100 km/h 3,8 sekunnissa ja huippunopeus komeat 330 km/h. Kuusivaihteinen Ricardon manuaali ja lukkoperä viimeistelivät voimalinjan.

Ford GT huutokauppa Amelia Island

Ford ei myöskään säästellyt GT:n muissa rakenteissa, joten alumiini, hiilikuitu, magnesium ja aikakaudelle uudet rakennusmenetelmät antoivat luut vanhaksi tyylitellylle ulkomuodolle.

2005 Ford GT

Amelia Islandin klassikkoautojen huutokauppahulabaloohon päätynyt Ford GT on ensimmäisen 100 valmistuneen auton joukosta. Keltainen Speed Yellow on saanut lisää särmää mustista vauhtiraidoista. Raitojen lisäksi auton ainoa varuste on McIntoshin äänentoisto.

Ford GT huutokauppa Amelia Island

GT on lymynnyt 18 vuotta lähes ajamattomana, sillä matkamittarissa on vain 260,6 mailia (419,4 km). Auton mukana tulee suojapeite, rengaspumppu, kirjat ja amerikkalaistyylinen myyntitarra.

Ford GT huutokauppa Amelia Island

Jonosta huolimatta Ford GT ei ollut ääretön myyntimenestys ensimmäisinä vuosina, sillä valmiiksi tilattuja autoja myytiin vielä 2007. Myös autojen hinnat olivat vuosikausia alakantissa suhteessa suorituskykyyn ja keräilyarvoon, mutta 2020-luvulla GT on vihdoin lunastanut paikkansa keräilijöiden suosikkina.

Ford esitteliyt 2016 myös uudemman GT:n, joka esiintyi juttusarjassamme 2020.

Auton hinta-arvio on reilu puoli miljoonaa dollaria, eli noin puoli miljoonaa euroa, mutta autolla ei ole hintavarausta. Myynnistä vastaa RM Sotheby’s.

Lähde ja kuvat: RM Sotheby’s Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat