Honda CR-X huutokauppa

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 23.9.2023

Huutokauppahelmet – Honda CR-X on ysärin pikkusporttiunelmaa

Vähän niin kuin Civic, mutta cool? Honda CR-X paketoi tutun perhekulkineen haluttavampaan muotoon.

Hondan 1980- ja 1990-luvun mallistossa ei ollut puutetta mielenkiintoisista malleista, jotka toimivat perheautojen vastapainona. Yksi suomalaisillekin rakkaimmista oli Honda CR-X, joka lainasi peruspalaset arkisesta Civicistä, mutta puki kokonaisuuden matalaan ja sulavalinjaiseen muotoon. Resepti on tavallaan tuttu jopa Ford Mustangista, joka järjesteli pappamaisen Falconin palaset nuorisokelpoiseen muotoon.

Honda CR-X huutokauppa

Valitettavasti CR-X:lle vuodet ovat olleet kovia, sillä 1980-luvusta on jo polvenkolotuksen verran aikaa ja erilaiset jatkotehtävät nuorison liikkumisvapauden parissa ovat verottaneet autojen kantaa. Samalla malliin liittyy kuitenkin rakkaita muistoja.

Kahden varsinaisen sukupolven jälkeen CR-X nähtiin vielä Civic del Solin kauppanimenä joillain markkinoilla. Henkinen jatko-osa CR-Z puolestaan tavoitteli hybriditekniikan ja viileiden muotojen liittoa 2010-luvulla.

1991 Honda CR-X 1.6 DOHC

1,6-litrainen vapaasti hengittävä neloskone jaksoi repiä 124 hevosvoimaa, mikä riitti alle 900 kiloa painavalle autolle mainiosti. Vaihteistona on viisivaihteinen manuaali.

Honda CR-X huutokauppa

Myytävä autoyksilö on Sveitsiin toimitettu malli, jossa CR-X rekisteröitiin huhtikuussa 1991. 2012 edessä oli muutto Belgiaan ja nykyiselle omistajalleen auto päätyi tammikuussa 2023.

Matkamittarin mukaan autolla on ajettu noin 44 917 kilometriä, joista edellinen 1 600 kilometriä on haalittu yli 10 vuoden aikana. Autolla on ollut vain kolme omistajaa vuosien aikana.

Honda CR-X huutokauppa

Rio Red -punainen auto on varusteltu mustilla puskureilla, joissa tosin on myyjän mukaan pienet jäljet. Musta kangasverhoiltu sisusta on saanut lisäväriä punaisista raidoista ja CR-X-kirjailuista. Aiemmin asennettuna ollut matkapuhelinsarja on jättänyt autoon tosin kaksi ruuvinreikää. 14-tuumaiset vanteet ovat alkuperäiset ja renkaina ovat Yokohama BluEarth E:t.

Vakiovarusteina autossa on takalasinpyyhin, Blaupunktin Montreux-kasettiradio, sähköisesti toimiva kattoluukku ja lämmitetty takalasi. Auton mukana tulee vararengas, tunkki, työkalut, Belgian autohistoria, omistajan käsikirja, viimeisin huoltokuitti ja rekisteröintipaperit.

Myyjän mukaan autossa ei ole havaittuja vikoja. Viimeisin katsastus on tehty tammikuussa 2023, minkä tuloksena oli hyväksytty ilman huomautuksia. Edellinen huolto tehtiin huhtikuussa, käsittäen öljynvaihdon suodattimineen ja jakohihnan vaihdon. Myös akku ja renkaat on uusittu hiljattain.

Honda CR-X huutokauppa

Olisiko tästä Hondasta muistojen verestämiseen tai viikonlopun kruisailuun? Honda CR-X on myynnissä Belgian Mollemissa Collecting Cars -huutokauppapalvelussa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat