Alfa Romeo 4C huutokauppahelmet

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 1.10.2022

Huutokauppahelmet – odotettu ja unohdettu Alfa Romeo 4C

Vuosikausia Alfa Romeolta janottiin kunnon urheiluautoa, ja kun sellainen vihdoin saatiin, unohdettiin se nopeasti.

Alfa Romeo on yksi niistä automerkeistä, joista monilla on oma vankka käsityksenä, vaikka nämä käsitykset risteäisivät kovastikin. Jossain vaiheessa takavedottomuus ja kunnollisen urheiluauton puuttuminen koettiin malliston ongelmaksi, vaikka Alfa oli jo tehnyt pitkään mainetta ripeillä arkiautoilla, joiden vetotapana oli etuveto.

Alfa Romeo 4C huutokauppahelmet

Tätä taustaa vasten 2011 konseptiautona esitelty Alfa Romeo 4C oli innolla odotettu tapaus. Upean Alfa Romeo 8C:n ideoita pienemmässä keskimoottorisessa urheiluautossa? Kyllä kiitos! Hiilikuiturakenne ja ohjaustehostimen puute olivat omiaan lisäämään kuumetta auton suhteen. Alfa Romeo panostamassa keveyteen ja ajettavuuteen? Kyllä kiitos jälleen!

Alfa Romeo 4C esiteltiin vihdoin yleisölle 2013 ja loppuvuodesta alkoivat auton toimitukset. 1,7-litraisella nelisylinterisellä moottorilla ryyditetty taskuraketti teki yllättävän paljon 177 kilowatillaan (240 hv). Kaksoiskytkinvaihteiston ansiosta kiihdytykset hoituivat tarvittaessa ripeästikin.

Alfa Romeo 4C huutokauppahelmet

Valitettavasti auton ajettavuus ja hiukan tavallinen moottori jättivät useimmat kylmäksi, joten erikoisesta autosta jäivät mieleen vain ne erikoiset asiat. Esimerkiksi tuulilasinpesuneste täytetään letkun ja suppilon avulla. 2015 autosta esiteltiin vielä Spider-versio, jonka yhteydessä monia puutteita korjattiin, mutta lopputulos ei vieläkään yltänyt odotuksien tasolle.

2018 Alfa Romeo 4C Spider

Alankomaissa myytävä vuoden 2018 Alfa Romeo 4C vaikuttaa erinomaiselta yksilöltä huutokauppansa tietojen perusteella. Autolla on ollut neljän vuoden aikana kaksi omistajaa ja sillä on ajettu vain 6 728 kilometriä. Ei siis liene yllätys, että Madreperla White -maalipinta ja kori ovat erinomaisessa kunnossa.

Alfa Romeo 4C huutokauppahelmet

Myöskään sisustassa ei ole moittimista alhaisesta ajomäärästä johtuen. Autossa on musta kangaskatto ja mustaa nahka/Alcantara-verhoilua on komistettu punaisin ompelein. 4C:ssä on voimakkaasti D-mallinen ohjauspyörä, sillä kompaktien mittojen takia kuljettajan jaloille halutaan antaa tilaa. Apukuljettajan jalkatilasta löytyy sammutin.

Autossa ei ole havaittuja vikoja. Sen edellinen merkittävä huolto oli heinäkuussa 2021, jolloin autoon vaihdettiin nesteiden lisäksi jakohihna. Auton mukana tulee ohjekirja, huoltokirja ja osa huoltokuiteista sekä ensiapulaukku. Auton rekisteröintipaperit on kirjattu Luxemburgiin.

Alfa Romeo 4C huutokauppahelmet

Jos urheiluautokokoinen viipale kaksipaikkaista italialaista keskimoottorieksotiikkaa inspiroi, löytyy auto Alankomaiden Arnheimista. Ilmoitus on listattu Collecting Cars -huutokauppapalvelussa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat