Ajoneuvot Uutinen 23.11.2023

Hyundai Tucson päivittyi – erityisesti ohjaamon uudistuksissa otetaan sähköisistä uutuuksista mallia

Usko tai älä, neljännen sukupolven Tucson on jo facelift-iässä. Pienten ulkonäköpäivitysten lisäksi luvassa on isompia sisätilan ehostuksia, joissa myös fyysiset painikkeet saavat paikoin uuden mahdollisuuden.

Nykypolven Hyundai Tucson esiteltiin vuonna 2020, ja nyt seuraavaa mallivuotta kohti lähdetään uudistusten merkeissä. Millekään maata mullistavalle ei vielä kolmen vuoden jälkeen näytä olleen tarvetta, mutta kyllä ainakin sisätilan ilme on tuotu korealaisvalmistajan viimeisimpään muotiin. Ulkonäöltään päivitetty malli on sen sijaan hankalampi, muttei suinkaan mahdoton erottaa edeltäjästään.

Namiskoille mahdollisuus

Tucsonin päivitetty ohjaamoilme vastaa Hyundain viimeisintä keskikokoisten mallien muotia eli sukunäkö on merkittävä esimerkiksi Ioniq-kaksikkoon sekä tuoreeseen Konaan.

Kojelaudalla lepää nyt kaksi 12,3 tuuman näyttöruutua sopusoinnussa yhteisessä kaarevassa paneelissa. Näyttöruudut eivät kuitenkaan hallitse kaikkea, sillä ilmeisesti asiakaspalautteiden pohjalta joitain usein käytettäviä toimintoja, kuten vaikkapa äänenvoimakkuuden säätö, on siirretty takaisin perinteisten fyysisten painikkeiden piiriin. Ilmastoinnille on lisäksi omat säätönsä pienten pyöreiden säätöruuvien sisältä löytyvien näyttöjen kautta.

Lisäksi, aivan kuten Konassa, vaihteenvalitsin on nyt sijoitettu ohjauspylvääseen. Tämä vapauttaa keskikonsolista runsaasti tilaa, mitä on sitten voitu hyötykäyttää esimerkiksi älypuhelimen langatonta lataustelakkaa sekä esimerkiksi tukevan kokoisia mukitelineitä varten.

Niin, ja löytyyhän kaiken keskiöstä myös uusien tuulien mukainen ratti, josta löytyy jo totutusti morseaakkosilla Hyundain H.

Etsi ero

Tucsonin ulkonäölliset päivitykset tuovat mieleen tiettyjen lehtien ”etsi ero” -pelit. Niissä kahdesta tai useammasta samanlaisesta kuvasta etsitään pieniä eroavaisuuksia, jotka näyttävät ilmeisiltä kun ne löytää. Näin on myös Tucsonin laita.

Kosmeettisen luokan eroavaisuuksia voi lähteä paikantamaan ensi alkuun maskista sekä valoista, ja sitten myös helmoista. Helmojen paneelit ovat hieman leventyneet, antaen autolle entistä atleettisempaa ilmettä. Kuvissa nähtävä auto edustaa selvästi malliston yläpäätä.

Täytyy muistaa, että kyseessä on Hyundai-mallin ensiesittely eli voimalinjoista ei ole perinteen mukaan välttämättä vielä tarkoituskaan puhua mitään. Voisi kuitenkin olettaa, ettei konepellin alle ole tulossa tässä vaiheessa komennusta mitään merkittäviä uudistuksia suuntaan eikä toiseen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat