Ford Mustang Mach-e

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 20.9.2022

Joidenkin Ford Mustang Mach-E -mallien vetokyky nousee merkittävästi – lisäystä 500 kiloa

Ford valmistautuu mallivuoteen 2023 tekemällä päivityksiä Mustang Mach-E -mallistoon – muun muassa joidenkin mallien vetokyky paranee.

Ford on päivittänyt Mustang Mach-E -sähköautomallistoaan mallivuodelle 2023. Päivityksiä on tullut varusteiden lisäksi autojen vetopainoihin.

Yksi merkittävä parannus Mustang Mach-E -sähköauton joihinkin malleihin on sen kasvanut vetokyky. Joissain ensi vuoden mallivuotta koskevissa Mustang Mach-E -malleissa autojen jarrullisen perävaunun vetokyky on noussut 1000 kilosta peräti 1500 kiloon. Korkeampi vetopaino koskee Mustang Mach-E -malleja, jotka ovat akun bruttokapasiteetilta 98 kilowattisia ja niiden varustelu on Premium. Muiden Mustang Mach-E -sähköautojen jarrullinen vetopaino on 750 kiloa.

Uudet varusteluiden nimet

Mustang Mach-E -mallien nimet ja vakiovarustelu muuttuvat uudelle mallivuodelle siirryttäessä. Nyt tarjolla on kolme varustetasoa, joiden nimmet ovat myös muuuttuneet. Varustelutasot ovat nyt Mach-E, Premium ja GT.

Ford kertoo, että ensimmäinen varustetaso, auton mukaan nimetty Mach-E, on tarjolla takavetoiseen standard range -malliin, jossa on 75 kWh akku ja tehoa 269 hv. Nykyinen Mach-E varustelu pohjautuu aikaisempaan RWD-varusteluun, jota on nyt täydennetty 360 asteen kameralla, liikennemerkkien tunnistuksella ja sähkötoimisesti taittuvilla sivupeileillä.

Mustang Mach-E:n takavetoisen extended range -mallin (98 kWh) uusi varustetaso Premium on hyvin lähellä aikaisempaa AWD-varustelua. Mallin vakiovarusteisiin kuuluvat nyt muun muassa 19-tuumaiset kevytmetallivanteet, punaiset jarrusatulat, mukautuvat LED-ajovalot häikäisemättömillä kaukovaloilla sekä sähköisesti säädettävät etuistuimet.

Nelivetoisten Mustang Mach-E -mallien Premium-varustetaso on takavetoista Premium-mallia laajempi, ja tämä varustetaso sisältää lisäksi hands-free-takaluukun ja B&O Premium -audiojärjestelmän. Nämä varusteet on saatavilla myös takavetoisiin malleihin valinnaisvarusteina.

GT-mallin vakiovarusteisiin kuuluu nyt mallien aikaisempien vakiovarusteiden lisäksi panoraamalasikatto.

Vakionopeudensäätimestä uusi versio

Ford kertoi jo aiemmin tänä vuonna, että Mustang Mach-E -mallien kattokuorma on päivittynyt 75 kiloon, lasikattoisissa versioissa 65 kiloon.

Mallivuoden 2023 autoissa on käytössä myös Fordin uusi aktiivinen vakionopeudensäädin 2.0. Vakionopeudensäädin hyödyntää nopeusrajoituskylttien lisäksi navigointijärjestelmän ja etukameran kautta saamaansa tietoa ja säätää näiden perusteella auton nopeutta automaattisesti huomioiden myös edessä olevat jyrkät mutkat ja käännökset sekä kiertoliittymät.

Uutta uudelle mallivuodelle on myös laajempi vannevalkoima. Jatkossa Mustang Mach-E Premium ja GT -malleihin on saatavana valinnaisvarusteina uudet mustat 19- ja 20-tuumaiset kevytmetallivanteet. Vanteiden muotoilu on sama kuin vakiovanteissa.

Lisäksi Mustang Mach-E:n ulkovärivalikoimaan tulee uusia värejä, täysin uutena värinä on saatavilla Vapor Blue, jonka lisäksi mallin lanseerausvärinä suosittu Carbonized Gray palaa takaisin valikoimaan.

Fordin uuden mallivuoden 2023 Mustang Mach-E -autot ovat nyt jo myös asiakkaiden tilattavissa.

Lähde: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat