Ajoneuvot | Esittely | Pariisi 2018 | 4.10.2018

Kauko-ohjattu kasvopesu – Lexus RC virkistyi

Jäntevä Lexus RC lainasi kasvopesuvinkkinsä isommalta LC-coupelta, mutta pieniä parannuksia on tehty ympäri autoa.

Jaa artikkeli

Vuonna 2014 esitelty Lexus RC on saavuttanut jo iän, jossa japanilaisvalmistajan voimakkaita muotoja on aika hiukan uudistaa. Puskuriviilausten ohella RC:n muutokset ovatkin varsin maltillisia.

Lexus RC

Valmistajan mukaan RC:n faceliftin suurin vaikuttaja on räväkkä LC-lippulaivacoupe, joten inspiraatiota on haettu isoveljeltä niin ulkonäössä kuin ajettavuuden toteutuksessa. Lexus itse käyttää ilmaisua ”terävä mutta pehmeä”. Ajovalojen ohella uutta on etupuskuri, joka toteuttaa tyylipäivityksen lisäksi parannettua aerodynaamisuutta. Ilman ohjaaminen on vaikuttanut myös takapuskurin ja takahelman muotoiluun, ja uudet takavalot viimeistelevät ilmeen. RC F Sport lainaa keulamaskissa ja vannedesignissa Lexuksen muusta F Sport -mallistosta.

Lexus RC

Maltillisempia uudistuksia on tehty jousitukseen, iskunvaimennukseen, rengastukseen ja ohjaukseen. Uudet iskunvaimentimet reagoivat paremmin hitaisiin töyssyihin ja jousituksen puslat on vaihdettu jäykempiin. Lexuksen mukaan 2,0-litrainen turbomoottori myös vastaa kaasuun aiempaa ripeämmin, kertomatta asiasta sen tarkemmin.

Lexus RC

Sisätiloissa uutta on kojelaudan kello, joka on lainattu LC:stä. Keskikonsolin ilmastoinnin ja äänentoiston ohjauspaneelit ovat saaneet uuden kasarihenkisen harjatun ilmeen ja sisustan väripalettia on laajennettu. Keskitunnelin polvitukea on kasvatettu ja kuljettajan kämmentuki on muotoiltu uudelleen. LC:stä tuttu uusi mittariston ja apuviiksien yhdistelmä on jäänyt kuitenkin RC:stä vielä sivuun.

Lexus RC

Liikenteessä virkistetty Lexus RC nähdään vielä loppuvuoden aikana.

Lexus RC

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu