Can-Am

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 2.2.2019

Koeajo: Kuudella pyörällä vaikeaan maastoon – Can-Am Outlander 6×6 450 T

Kuusi vetävää pyörää vie osaavan kuljettajan vaikeaan maastoon ja tuo myös takaisin. Hyvää: maastokelpoisuus, vetokyky, polttoainetalous. Huonoa: puskee käännöksissä.

Kun Can-Amin kuusipyöräisten Outlander 650 -mallien hinnat alkavat 15  000 eurosta, saa uuden 450-kuutioisen ”hinnat alkaen” -mallin 9 990 eurolla. Uutuus laajentaakin kuusipyörävetoisten mönkijöiden segmentin kokonaan uuteen hintaluokkaan ja uusille kuluttajille.

Can-Am

Peittoaa nelipyöräiset

Karskin kookas ulkonäkö ja yksisylinterinen 38-hevosvoimainen Rotax eivät lupaile suuria ajoelämyksiä, mutta uusi Can-Am yllättää erittäin positiivisesti. Kulkupuoli on työjuhdalle täysin riittävä, sillä laite saavuttaa vaivatta rajoitetun 60 kilometrin huippunopeuden.

Suorituskykyäkin enemmän Outlander 450 yllättää uskomattoman hyvällä maastokelpoisuudellaan. Koeajossa uusi 6×6 selvisi vaivatta sellaisten ojien ylityksistä, joissa tavallinen nelipyöräinen mönkijä olisi kaatunut etu- tai takaperin ympäri. 6×6 onkin sitä paremmin kotonaan, mitä vaikeampaan maastoon se viedään.

Pienempi moottori ja käyttötarkoitus huomioon ottaen 450 on varustettu tiheämmillä voimansiirron välityksillä. Tämä tulee erityiseen tarpeeseen, jos suuri 465/907 kilon hinauskapasiteetti hyödynnetään.

Hyötykäyttöä ajatellen Can-Amin varustukseen kuuluu kookas kuormalava, josta löytyy tarvittavat sitomispisteet ja telineen jatkeet erilaisille kuljetustarpeille. Mukaan mahtuu suurempikin tavaramäärä, suunnisti sitten hirvimetsälle, poltto-puusavottaan tai lumitöihin.

Lavan lisäksi takana on erillinen vesitiivis tavaratila pienemmille varusteille. Etenemiskykyä parantaa kuljettajan valittavissa oleva 4- tai 6-pyörävetoisuus Visco Lok -tasauspyörästöllä.

Puskee, puskee…

Metsässä kuusipyöräinen Can-Am kulkee käytännössä yhtä ahtaista paikoista kuin nelipyöräisetkin mallit, vaikka ylimääräinen pyöräpari saa kulkineen näyttämään selvästi suuremmalta.

Vaikeuksia tulee ainoastaan tiukoissa käännöksissä, joissa kaksi takapyöräparia puskevat Outlanderia helposti suorempaan kuin kuljettaja haluaisi. Ne myös raapivat karkeammat jäljet pihalle tai nurmikolle, jos joudutaan tekemään jyrkkiä käännöksiä.

Yksipaikkaisen perusmallin hinta on saatu puristettua kympin verran alle 10 000 euron valitsemalla 12-tuumaiset teräsvanteet ja 25-tuumaiset Carlisle Trail Wolf -renkaat. Jos on valmis panostamaan 1 800 euroa lisää, saa Pro+ -version alumiinivanteilla ja vahvistetuilla 26-tuumaisilla Carlisle Act HD -renkailla, ohjaustehostimella, 1 361 kg -vinssillä sekä lämmitettävillä kahvoilla ja kaasuvivulla. Siihen vielä 1 000 euroa lisää, niin alla on kaksipaikkainen Max-versio.

Can-Amin kuusipyöräiset mönkijät on suunniteltu Suomessa, ja myös muutettu kuusipyöräisiksi Suomen-tehtaalla Rovaniemellä.

Lisätietoja: www.brp.fi/outlander-6×6-450-t

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Can-Am

Kaikki koeajot

Uusimmat