Ajoneuvot Koeajo 22.11.2023

Koeajo: Peugeot e-308 – perus-Pösö, mutta täyssähköisenä

Peugeotin valmistajan Stellantiksen tapa tuoda sähköautoja markkinoille on tehdä ne samaan koriin kuin muutkin voimalinjat on tehty. Peugeot e-308 on juuri sellainen. Hyvää: ajettavuus, kokonaisuus. Huonoa: ei vetokoukkumahdollisuutta, aavistuksen pintakova alusta.

Tätä kansa kaipaa. Perusautoa, jonka saa tarvittaessa myös täyssähköversiona.

Peugeot e-308 on siitä juusi mielenkiintoinen auto kuluttajan näkökulmasta, että se on auto, joka ei näytä sähköautolta. Kuluttajat kaipaavat myös sellaisia autoja.

Pösön saakin täyssähkövoimalinjan lisäksi myös lataushybridinä sekä bensiinivoimalinjalla. Peugeot 308 on saatavilla myös SW-farmarina ja täyssähköisen voimalinjan yhteyteen farmarikorimalli on myös tulossa.

Sitä on vaikea sanoa, että onko se oikea tai väärä tapa tuottaa sähköautoja, mutta Peugeot 308:sta on sanottava se, että auto on kuitenkin varsin tasapainoinen kokonaisuus. Se on oikeastaan aika hyvä perusauto, jossa on autoilijan näkökulmasta paljon hyvää.

Tyylikäs ulkoa ja sisältä

Auto on tyylikäs sekä ulkoa ja sisältä. Keulan ilmeestä välittyy voimakkaasti Peugeotin tämän päivän muotokieli.

Sisätiloissa on mukavat oltavat, kuljettajan paikalla viihtyy ihan hyvin. Istuinmukavuus edullisemmassa varustelutasossa Alluressa on hyvä, vaikka siinä ei olekaan ihan kaikkia Peugeotin 308-mallistoon tarjoamia herkkuja.

Ohjaamo on Peugeotin kielellä i-Cockpit, joka vaatii hieman totuttelua ja myös tarkempaa säätöä ratinkorkeuden ja istuinkorkeuden näkökulmasta.

Jos i-Cockpitistä ei tykkää, mutta e-308:n kaltainen auto muuten miellyttäisi, katseen voi kääntää esimerkiksi Opel Astraan. Astra on Peugeot 308:n sisarmalli, teknisesti siis sama auto, joka on täyssähköisenä tulossa viisiovisen mallin lisäksi myöhemmin myös farmarikorilla.

Peugeotin ajettavuus on hyvällä tasolla. Auto on matka-ajossa mukavan jämäkkä, vaikka se ei edusta vielä mitään isoa kokoluokkaa. Kompakti koko on muuten, parkkipaikoilla ja kaupungissa varsin järkevä ja ketterä käsitellä.

Napakka, mutta aavistuksen pintakova alusta

Pösön ohjaus on kitkarenkaillakin ihan mukava ja auto on orastavassa talvikelissä, pienessä sohjossakin varsin miellyttävän oloinen ajaa.

Alusta Peugeotissa on urheilupainotteinen ja napakka. Tämä näkyy myös aika-ajoin aavistuksenomaisena pintakovuutena, alusta nypyttää hieman joissain tilanteissa.

Stellantis on lähtenyt keskikokoluokan sähköautoissaan siitä näkökulmasta, että autoissa ei ole mitään kovin isoa akkua, ainoastaan riittävän kokoinen. Tällöin autossa ei ole turhaa painolastia mukana kuljetettavana. Käytännössä se tarkoittaa reilun 50 kilowattitunnin kokoista möhkälettä auton alustassa. Akkua ladataan maksimissaan 100 kilowatin pikalatausteholla.

Peugeot e-308:ssa ei ole ajoakuston esilämmitystä. Koeajossa autolla ajettiin nollakelin tuntumassa, enintään pienessä pakkasessa. Lähes joka kerta poikkeuksessa autoa ladatessa tuli ilmoitus, että auto rajoittaa lataustapahtumaa. Tämä näkyi luonnollisesti hitaana latausnopeutena.

Yhden kerran auton ajoakkuun saatiin virtaa vauhdikkaasti, kun autolla oltiin oltu liikenteessä kolmatta tuntia ja akku oli lämmennyt riittävästi – ja oli myös melko tyhjä, kun lataus aloitettiin.

Tällä latauskerralla päästiin nauttimaan lähes 100 kilowatin latausnopeudesta jonkin aikaa.

Auton akku saatiin 80 prosentin varaustasoon 31 minuutissa, kun lataus aloitettiin varaustason ollessa 14 prosenttia. Peugeot ilmoittaa, että akku täyttyy pikalatauksessa parhaimmillaan nollasta 80 prosentin varaustasoon 27 minuutissa.

Peugeot e-308 WLTP-syklin mukainen kulutus on 14,9 kilowattituntia per sata kilometriä. Pösöllä on mahdollista päästä kesäkelissä suhteellisen maltilliseen kulutukseen. Talvikelissä, nollan tuntumassa, autolla päästiin pääkaupunkiseudulla ja kehäteillä pyöriessä noin 16,5 kilowattitunnin kulutukseen, matka-ajossa ja moottoritieajossa, jossa välillä ajettiin myös sadan kilometrin tuntinopeudella, kulutus pyöri 19–19,5 kilowattitunnin paikkeilla.

Farmarimallia odotellessa

Peugeot e-308 -täyssähköauto on perus-Pösö, joka kattaa varmasti monen suomalaisen sähköautoilijan tarpeet. Sen farmariversion voi uskoa myös helposti nousevan suomalaisten suosikiksi, sen verran tasapainoisesta mallista jo viisiovisessa on kysymys – ja suomalaisethan ovat farkkukansaa, johon isompi tavaratila ja farmariperä tunnetusti vetoavat.

Negatiivinen puoli e-308:ssa on se, että autoon ei saa vetokoukkua, sitä monet suomalaiset kaipaavat myös. Peugeot e-308 vetomassat ovat pyöreä nolla.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Peugeot e-308 Allure 54 kWh 156 Aut
SÄHKÖAUTO, etuveto
115 kW (156 hv), 270 Nm
Akku brutto / netto 54,0 / 51,0 kWh
Lataus Type 2: 11 kW (3 x 16 A)
CCS: 100 kW
WLTP-kulutus 14,9 kWh / 100 km
toimintamatka 410 km
Suorituskyky 0–100 km/h 9,8 s
huippunopeus 170 km/h
Mitat
Pituus 4 367 mm
Leveys 1 852 mm
Korkeus 1 481 mm
Akseliväli 2 675 mm
Tavaratila 361 l
Omamassa 1 759 kg
perävaunu 0 / 0 kg
Euro NCAP 4 tähteä (2022)
Takuu 3 v / 100 000 km
ajoakku 8 v / 160 000 km
Hinta alkaen 45 990 €
koeajoauto 48 090 €

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat