Ajoneuvot | Uutinen | 30.7.2019

Korotettu kompakti on ”kaupunkikaivertaja”: Audi A1 Citycarver

Audi A1 Citycarver korottaa A1 Spacebackin reseptin crossoverimpaan luokkaan.

Jaa artikkeli

Audi A1 Citycarver on audia ja tarkoittaa crossoverisoitua versiota A1 Sportback -kompaktiautosta. Idea on tuttu muun muassa Allroad-malleista, mutta ilmeisimmin Ingolstadtissa on todettu, että koska A1 Citycarver ei ole korotettu farmarimalli, eikä neliveto, tarvitsee se uuden nimen.

Audi A1 Citycarver

Samalla Audi haluaa viestiä, että yli 40 mm korotettu A1 Citycarver on entistäkin erinomaisempi kaupunkiauto A1 Sportbackiin verrattuna. Korotetusta maavarasta 35 mm johtuu jousituksesta ja noin 15 mm tulee perusversiota suuremmasta rengaskoosta. Tarjolla on myös dynaamisuutta korostava varustepaketti, joka piristää A1 Citycarverin äänimaailmaa ja tuo terävämmän jousituksen yhdessä säädettävän iskunvaimennuksen kanssa.

Audi A1 Citycarver

Citycarver erottautuu Sportbackista lainaamalla tyyliä ja seikkailumuoveja isommista Q-malleista. Keulamaskin ja takapuskurin lisäksi myös alleajosuojat kertovat A1 Citycarverin aikomuksista. A1-hengessä tarjolla on räväkkä väripaletti ja mahdollisuus kontrastiväriselle katolle.

Matkustamossa tilanne on lähes ennallaan Sportbackiin nähden. Citycarverissa on sama 335 litran tavaratila, eikä sisustassa tai lisävarusteissa ole merkittäviä eroja. Kuljettajan työpisteeltä löytyy aina digitaalinen mittaristo. MMI navigation plus -tietoviihdejärjestelmä osaa puolestaan suunnistaa Heren karttojen avulla, huomioiden ympäröivän liikennetilanteen reittisuunnittelussa.

Audi A1 Citycarver

Etuvetoinen Audi A1 Citycarver tulee tilattaviin elokuussa ja auto saapuu jälleenmyyjille syksyn aikana. Julkistuksen yhteydessä nähdään Edition Oneksi ristitty erikoisversio, jonka värimaailma ja varustelu on määritelty pitkälti ennalta.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu