Ajoneuvot | Uutinen | 22.8.2019

Kouvolassa mennään kovaa: RallyX Nordic -kilpailut nyt viikonloppuna!

Kouvolan Tykkimäessä kisataan viikonloppuna Rallicrossin Suomen mestaruussarjan lisäksi Pohjoismaiden mestaruussarjan, RallyX Nordicin parissa. Kilpailuun osallistuvia autoja on Volkswagen Upista ja ’’Finn Datsunista’’ entisten WRC-autojen piristettyihin malleihin.

Jaa artikkeli

Nyt viikonloppuna 24.–25.8. Kouvolan Tykkimäen radalla ajetaan Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan ja Suomen mestaruussarjan osakilpailu. Se on suomalaisella Jere Kalliokoskella on näytön paikka: Kalliokoski on ajanut Pohjoismaiden mestaruussarjassa kahdesti kolmanneksi ja on kokonaispisteissäkin kolmantena. Norjan osakilpailun kolmas sija ei miestä miellyttänyt ja tavoitteet ovat korkealla kotikisaan lähdettäessä.

– Vähän harmittaa, olisi ollut eväitä parempaankin. Muiden pölyssä ajaessa tein pienen virheen, ajauduin leveäksi ja kaveri pääsi yllättämään, Kalliokoski harmittelee Norjan finaalia.

– Auto on käyty normaaliin tapaan läpi, ja vaihteisto on huollettu Norjan kilpailun jälkeen. Kouvolan testi käytiin ajamassa jo aiemmin kesällä, rata on minulle tutuin kaikista Suomen crossiradoista. Yritetään olla Oliver Erikssonin ja Robin Larssonin edellä, silloin menee oletettavasti hyvin, ja saan kurottua heidän piste-etumatkaa pienemmäksi. Sama juttu SM-sarjan kanssa, yritetään kammeta takaisin mitalikamppailuun. Kouvolan radalla pitää olla tarkkana ensimmäisen mutkan kanssa, viime vuonna olin kaataa siinä autoni. Siihen on turha väkisin rynniä, pitää ajaa fiksusti mutta täysillä, Kalliokoski avaa suunnitelmiaan.

Kotikisasta huolimatta Kalliokoski lähtee kisaan haastajana, vastassa on muun muassa lajin suuret tähdet: MM-sarjaa johtava Oliver Eriksson ja pisteissä toisella sijalla oleva Robin Larsson.

Larsson, joka Pohjoismaiden mestaruussarjan toisen sijan lisäksi myös johtaa rallicrossin Euroopan mestaruussarjaa, kehuu Kouvolan rataa.

– Kouvola on hauska rata ja odotan innolla siellä ajamista. Olen silti mestaruuskamppailussa mukana ja ajamme mestaruudesta täysillä aivan loppuun asti, Larsson toteaa.

Autoja joka makuun

Supercar-luokassakin on jos jonkinmoista kilpuria.

Rallicrossin kovimmassa sarjassa, Supercar-luokassa, on huomattavasti esimerkiksi WRC-rallia enemmän varianssia autojen suhteen. SM-sarjassa on kyseisessä luokassa mukana muun muassa Mikko Malisen Volkswagen Up, Joni-Pekka Rajalan Mitsubishi Mirage ja Kaali-Kalle Lindströmin Volvo C30.

Pienemmissä luokissa mallivalikoima kasvaa entisestään, SRC-sarjasta löytyy esimerkiksi useampia Volvon V/S40 -sarjalaisia ja Ford Fiestoja. Autokrossissa näkee useita klassikoita: Ford Escort RS2000, Datsun Finn, Toyota MR2, Porsche 911 ja paljon muuta. Autoja on siis tarjolla jokaiselle katsojakunnalle.

Mika Liimataisen Porsche 911.

Tulevat RallyX Nordic -sarjan kilpailut suorana lähetyksenä ja aikaisemmat lähetykset löydät RallyX Nordicin netistä.

Lähde: rallyx.se, rallicross.fi Kuvat: AKK/Toni Ollikainen

Jaa artikkeli

Keskustelu