Ajoneuvot | Uutinen | 26.3.2019

Land Wind Rover: kiinalaiset korvauksiin Evoque-kopiosta

Kiinan oikeus on määrännyt Land Windin maksamaan korvauksia Land Roverille.

Jaa artikkeli

Jos oikein tarkasti katsoo, niin kyllähän Land Wind X7:sta ja Range Rover Evoquesta löytää hienoisia erojakin. Niin samanlaisia kaksi maasturia kuitenkin ovat, että jopa Kiinassa katsotaan X7:n olevan häikäilemätön kopio brittimaasturista.

Oikeus päätti Land Windin taustalle olevan Jiangling Motorsin kopioineen Land Wind X7:aan yhteensä viisi Land Rover Evoquelle yksilöllistä piirrettä, kertoo Automotive News Europe.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Yhtäläisten muotoilupiirteiden katsottiin aiheuttaneen ostajien keskuudessa hämäännystä, minkä johdosta Jiangling Motors määrättiin maksamaan Jaguar Land Roverille korvauksia.

Korvaukset koskevat alkuperäistä vuoden 2014 Land Wind -mallia. Sittemmin valmistaja on kasvojenkohotuksella muokannut autoa eroamaan hieman enemmän Evoquesta, ja tämän nykyisen X7-mallin myynti jatkuu yhä.

Land Wind X7

Land Wind X7

Kopiointia tapahtuu

Jaguar Land Roverin mukaan päätöksen voi tulkita Kiinan koventuneena linjana tekijänoikeuskysymyksissä. Monet aiemmat kopiointisyytteet ovat kaatuneet oikeudessa.

Kopioinnit ovat Automotive Newsin mukaan olleet ongelmallisia myös maineisyistä, sillä kiinalaisia paikallismerkkejä plagioinnista syyttäviä ulkomaalaisbrändejä on voitu epäillä paikallisten ostajien keskuudessa myös turhasta kiusanteosta.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Toki halpisversiot haittaavat myös alkuperäisen myyntiä ja mainetta: kun Range Rover Evoquesta pyydetään Kiinassa 50 000 euroa, kun aidon kotimaisen Land Wind X7:n saa vain 17 100 eurolla.

Range Rover esitteli alkuvuodesta Evoquesta toisen sukupolven. Mallin maistiaiskoeajon voit lukea täältä. Land Wind X7:aa emme valitettavasti ole vielä päässeet ajamaan.

Jaa artikkeli

Keskustelu