Royal Enfield Classic 350 koeajo

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 31.8.2022

Maistiainen: Royal Enfield Classic 350 – Uudistunut klassikko

Voidaan puhua todellisesta klassikosta, sillä Royal Enfield Classic 350:n juuret nojautuvat vuoden 1931 Bullet 350 -malliin.

Kävelykierros uudenkarhean Classic 350:n ympäri saa hymyn huulille. Klassisen ulkonäön perusteella ei nimittäin uskoisi, että kyseessä on tälle vuodelle uudistettu malli. Edellinen mallisukupolvi oli markkinoilla 12 vuoden ajan, jona aikana sitä valmistettiin ja myytiin yli kolme miljoonaa kappaletta. Huh!

Royal Enfield Classic 350 koeajo

Lahden monitoimimies Riku Roudon omistama Riku Motor aloitti Royal Enfieldien maahantuonnin tänä keväänä. Riku Motorissa työskentelevä toinen tunnettu lahtelainen, Janne Ahonen, ruuvaa rekisterikilven kiinni uunituoreeseen Classiciin koeajopäivän aamuna. Ahonen evästää koeajoa toteamalla, että ”muista olla varovainen, sen moottorissa on nimittäin parikymmentä hevosvoimaa”.

Roudon ja Ahosen iloisten ilmeiden lisäksi tunnelmaa kohottaa Royal Enfieldin aidosti menneitä vuosikymmeniä henkivä ulkonäkö. Samasta syystä odotukset pyörän ominaisuuksista eivät ole pilviä hipovia.

Ja mitä vielä, Royal Enfield tuntuu heti ensi metreistä lähtien nöyrältä palvelijalta, joka tottelee kuljettajansa käskyjä empimättä.

Vaihteet on välitetty lyhyiksi; ykkösellä viiteenkymppiin, kakkosella kahdeksaankymppiin ja kolmosella sataseen, nimittäin jos kiihdyttää kaikilla vaihteilla punarajalle asti. Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä pitkäiskuinen yksisylinterinen nelitahtimoottori vääntää vahvasti jo heti tyhjäkäyntikierroksilta alkaen.

Äänimaailma on poikkeuksellisen maltillinen, käytännön maantienopeuksilla tuulen suhina on hallitseva ääni. Ajoasento on pysty mutta luonteva, varustus on pelkistetty mutta riittävä ja kaiken kukkuraksi pyörä kääntyy mutkateillä kaarteesta toiseen lähes ajatuksen voimalla.

Ajaessa tulee mieleen vanhat sanonnat ”toimivaa ei kannata muuttaa” ja ”ehjää ei korjata”, näin on Royal Enfieldilläkin varmasti ajateltu ja muokattu pyörää uudistuksen yhteydessä vain täyttämään uusimmat päästömääräykset mutta toimiva geometria ja muut ominaisuudet pidetty lähes ennallaan.

Ja hyvä niin, näin hauskalta ei moottoripyörällä ajaminen ole tuntunut pitkään aikaan.

Royal Enfield Classic 350 koeajo

Royal Enfield Classic 350

Moottori: yksisylinterinen, ilmajäähdytteinen nelitahtimoottori, 349cc
Teho: 15 kW (20,5 hv) / 6 100 r/min
Vääntö: 27 Nm / 4 000 r/min
Voimansiirto: viisi vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1390 mm
Istuinkorkeus: 805 mm
Tankin tilavuus: 13 litraa
Paino tankattuna: 195 kg

Hinta: 6 150 €

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Royal Enfield

Kaikki koeajot

Uusimmat