Škoda Citigo-e iV

Ajoneuvot Uutinen 27.11.2019

Maistiainen: Škoda Citigo-e iV – täyssähköä kaupunkiin

Škoda Citigo-e iV on tšekkitehtaan pelinavaus sähköautojen maailmaan. Täyssähköinen kaupunkiauto kulkee parhaimmillaan 260 kilometriä yhdellä latauksella.

Tehdas tarttuu rohkeasti härkää sarvista ja paljastaa, että Škoda Citigo-e iV on merkin ensimmäinen täyssähköinen tuotantomalli merkin 124-vuotisen historian aikana. Nimi kätkee taakseen vihjeen, sillä Citigo-e iV on jatkojalostettu versio tutusta Citigosta. VW-konsernin sisarmalleja ovat hinnoittelullaan viime viikkoina kunnostautuneet VW e-Up ja Seat Mii electric, molempien saapuessa jokseenkin samalla aikataululla Citigo-e:n kanssa.

Škoda Citigo-e iV

Tuttu kaupunkiautopaketti kätkee sisäänsä 61 kilowatin (82 hv) sähkömoottorin. Huippuvääntö on 212 newtonmetriä. Huippunopeus on 130 km/h ja 0–100 km/h tapahtuu 12,3 sekunnissa. Citigo-e iV on parhaimmillaan kaupunkialueiden pysähtelevässä risteysliikenteessä.

Akusto on käyttökooltaan 32,3 kWh ja riittää noin 260 kilometrin toimintamatkaan yhdellä latauksella. Lataaminen sujuu 2,3 kilowatin teholla kotitöpselistä (lataus 0-80% n. 13 tuntia), keskinopeasta laturista 7,2 kilowatin teholla (runsas 4 tuntia) ja 40 kilowatin teholla CCS-pikalatauksella (1 tunti).

Škoda Citigo-e iV

Škodalta arvioidaan, että Citigo-e iV:n Suomen hinnoittelu vahvistuu tammikuussa, ensimmäisten autojen saapuessa maahan helmi-maaliskuussa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat