Ajoneuvot Uutinen 10.11.2016

Maistiainen: Volkswagen Golf 7,8

Yli neljäkymmentä vuotta mallihistoriaa. Yhden autoluokan ikoni. Myydyin eurooppalainen auto. Valmistajansa syömähammas. Volkswagen Golfista on moneksi

Uudistunut Volkswagen Golf esiteltiin tänään kansainväliselle lehdistölle – missäpä muualla kuin yrityksen pääkallopaikalla Saksan Wolfsburgissa.

Sitten syntymänsä ja vuoden 1974 on tultu pitkä matka. Moni asia on muuttunut niin autotekniikassa kuin autoiluympäristössäkin.

Tulokas on kuitenkin niin sukunäköinen, ettei kauempaa katsottuna voi erehtyä: Uutuus on Golf ja myös näyttää Golfilta. Ratkaisu on tehty varman päälle.

Volkswagen Golf

Seitsemän sukupolvea

Nykyinen seitsemäs Golf-sukupolvi esiteltiin vuonna 2012, joten nyt on jo korkea aika isommalle uudistumiselle. Saksalaisen autotoimittajan tapaan autoa kutsua nimellä Golf 7,8.

Uutta on uusi 1,5-litrainen TSI Evo -bensiinimoottori, joka on litran verran edeltäjäänsä pihimpi. Keskikulutus on 4,6 litraa ja hiilidioksidipäästöt 104 grammaa kilometrillä. Uutta on myös kokoluokkansa kookkain lisävarusteinen 12,3 tuumainen digitaalinen mittaristo ja sen apuna kookas 9,2 tuuman näyttö.

Volkswagen Golf

Golfien hinnat Suomessa vahvistuvat tammi-helmikuussa. Suomeen ensimmäiset Golfit saapuvat loppukeväästä huhti-toukokuussa.

Golfeista tulee Suomeen aluksi ainakin perus-Golf ja farkkukorinen versio.

Lopulta tarjolle tulevat malliversiot ja kaikki viisi käyttövoimaa: bensiini, diesel, hybridi, kaasu ja sähkö.

Volkswagen Golfeja on myyty maailmanlaajuisesti vuoden 2015 loppuun mennessä 32,6 miljoonaa kappaletta. Meno ei osoita hyytymisen merkkejä päästöskandaaleista huolimatta, sillä joka 40. sekunti myydään uusi Golf jossain päin maailmaa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat