Yamaha Ténéré 700 World Raid

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 21.5.2022

Maistiainen: Yamaha Ténéré 700 World Raid – Pidempiin seikkailuihin

Yamahan huippusuosittu seikkailupyörä Ténéré 700 saa rinnalleen World Raid -version, jossa on isompi polttoainetankki, pidemmät joustomatkat ja parempi varustetaso.

3000 euron lisähinnan vastineeksi World Raid tarjoilee 500 kilometrin toimintamatkan 23 litran tankillisella, rankempiin maastoihin suunnitellun jousituksen ja monipuolisemman mittariston ja korkeamman varustetason. Nämä nostavat Ténérén oikeastaan uuteen luokkaan kilpailemaan eri kilpailijoita vastaan kuin edullisempi perus-Ténéré.

Sekä maastoon että matkalle

Pelkästään hard core -tyylisille maastokuljettajille ei uutuutta ole suunnattu, vaan esimerkiksi vakionopeussäädin ja korkeampi, leveämpi ja suojaavampi tuulilasi kertovat World Raidin sopivan myös matkailuun perusmallia paremmin. Vaikka tuulilasin korkeutta on kasvatettu vain 15 millimetrillä, niin kokonaisuutena se tarjoaa selvästi paremman suojan ajoviimaa vastaan ja vähemmän turbulenssia.

Vakionopeussäädin puolestaan mahdollistaa kaasukäden lepuuttamisen pitkillä matkoilla ja se vähentää myös nopeusmittarin jatkuvan kyräilyn tarvetta. Perusmallin lcd-mittaristo on korvattu TFT-värinäytöllä, johon perusmallista poiketen kuuluu myös älypuhelimen yhdistämismahdollisuus bluetoothilla.

Yamaha Ténéré 700 World Raid

Helppo valinta

Maantieajossa ero näiden mallien välillä on huomattava. Etujousitus on säädetty selvästi kantavammaksi ja molemmissa päissä jousituksissa on niin esijännityksen kuin puristus- ja paluuvaimennuksen säädötkin, joten jousitus on mahdollista säätää täsmälleen kuorman ja oman ajotavan mukaiseksi. Jos olisi mahdollisuus pitkälle matkalle valita jompi kumpi Ténéré, niin valinta kääntyisi edellä mainittujen ominaisuuksien takia ehdottomasti World Raidiin. Jopa 3000 euron hintaerosta huolimatta.

Isompi tankki ja parempi varustetaso tuovat mukanaan 16 kilon lisämassan ja 15 milliä suuremman istuinkorkeuden. Niistä huolimatta ajotuntuma on hyvin samanlainen perusmallin kanssa. Moottorina on MT-07 -mallista tuttu 700-kuutioinen rivikakkonen, joka  tehontuotoltaan, käytettävyydeltään ja taloudellisuudeltaan on yksi luokkansa ehdottomia huippuja. Joka kerta moottori yllättää koeajossa positiivisesti, tuntuu kuin tehoa olisi enemmän kuin ilmoitetut 73 hevosvoimaa.

Yamaha Ténéré 700 World Raid

Yamaha Ténéré 700 World Raid

Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, 689cc
Teho: 54 kW (783 hv) / 9 000 r/min
Vääntö: 68 Nm / 6 500 r/min

Akseliväli: 1595 mm
Istuinkorkeus: 890 mm
Polttoainesäiliö: 23 litraa
Paino tankattuna: 220 kg

Hinta: 16 553 €

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat