Ajoneuvot Uutinen 3.9.2020

Matkailuajoneuvojen myynti kasvaa – myös matkailuvaunut lisäävät suosiotaan

Matkailuajoneuvojen myynti kasvaa maailmantilanteesta huolimatta. Ehkä lentoliikenteen romahdus näkyy positiivisesti matkailuajoneuvojen suosiossa.

Matkailuajoneuvojen myynti kasvaa koronapandemiasta huolimatta kertoo Matkailuajoneuvotuojat ry. Matkailuajoneuvojen tämän vuoden myyntimäärä ylitti jo 2000 kappaleen rajan ja elokuun loppuun mennessä oli myyty yhteensä 2136 matkailuajoneuvoa, joka tarkoittaa lähes 14 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Elokuussa ensirekisteröitiin 243 uutta matkailuajoneuvoa eli lähes 2 prosenttia edellisvuotta enemmän, mutta näin pienet erot lyhyellä välillä mahtuvat toki tavallisen vaihtelun piiriin.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin 164 kappaletta, joka on runsaan prosentin enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Tammi-elokuun myyntimäärä on nyt lähes 12 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin kolmannes.

Matkailuajoneuvojen myynti kasvaa myös vaunujen osalta

Uusia matkailuvaunuja ensirekisteröitiin elokuussa 79 kappaletta, joka on vajaa 3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Yhden kuun ero on pieni, mutta pidemmällä aikavälillä on havaittavissa selkeä trendi. Tammi-elokuun myynti on tältä vuodelta 747 matkailuvaunua, joka on lähes 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Päättynyt kesä oli matkailuajoneuvoalalla kiireinen sekä myynti että jälkimarkkinatoiminnoissa. Uusia harrastajia on saatu runsaasti lisää, joka vahvistaa käsitystä siitä, että matkailuajoneuvoharrastus on trendikäs tapa matkustaa ja lomailla. Lentomatkailun romahdus on varmasti satanut osin tähän laariin.

Alkavan syksyn matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden uutuudet täytyy tällä kertaa käydä itse katsastamassa jälleenmyyjien verkkosivuilla tai myymälöissä, koska perinteisesti syyskuussa järjestetyt Lahden messut on siirretty koronaepidemian takia vuoden päähän eli vuoden 2021 syyskuuhun.

Kuvituskuva: Antti Hentinen/Moottorin Arkisto, Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat